Šport > Nogomet
28 ogledov

Messi: "Še smo lačni lovorik"

Lionel Messi - z 12 goli prvi strelec Lige prvakov. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
"Messi je morda najboljši igralec vseh časov," je mnenje mnogih navijačev Barcelone po osvojeni Ligi prvakov izrazil katalonski trener Pep Guardiola. Po zmagi nad Unitedom s 3:1 pokal najprej Abidalu.

Ne spreglejte poročila z najpomembnejše tekme sezone, galerije z nje in serije fotografij navijaškega rajanja.

"To je tekma, ki si jo bodo ljudje zapomnili. Neverjetno je, kaj dela naša ekipa, ki pa je še vedno lačna lovorik. Še si želimo zmagovati, imamo ekipo zmagovalcev. Najprej pa bomo naslov dobro proslavili,“ je za Europa Press povedal eden največjih športnih zvezdnikov planeta, naj igralec tekme in obenem strelec Barceloninega drugega gola Lionel Messi, ki je z 12 zadetki v sezoni Lige prvakov ponovil dosežek Ruuda van Nistelrooya.

Polaskal pa mu je trener Pep Guardiola. "Messi je najboljši igralec, kar sem jih kdajkoli videl. Morda najboljši vseh časov. Upam, da se ne bo zasitil nogometa. Če ne igra dobro, potem to pomeni, da je nekaj narobe z njegovo okolico," je dejal za The Sun.

 

Abidal prvi dvignil pokal
Eric Abida
l je še pred dvema mesecema zaradi tumorja na jetrih preživljal eno najhujših kalvarij svojega življenja, se v rekordnem času vrnil na igrišče, osvojil Ligo prvakov po zmagi nad Manchestrom s 3:1, kapetan Barcelone Carles Puyol pa mu je prepustil čast prvega dviga pokala. "Ne morem opisati čustev, ki me prevevajo, neskončno sem hvaležen za to potezo,“ je ganjen pripovedaoval Francoz. Puyolu se ni pozabil javno zahvaliti niti trener Pep Guardiola: "Takšne poteze so klubu v ponos in nas delajo močnejše. Dokazujejo, da gojimo vrednote.“

Guardiola: "Ne počutim se kot šef"
"Počutim se priviligiranega, ker vodim takšne igralce"
je novinarjem po finalu razlagal katalonski trener Guardiola: "Ne počutim se kot njihov šef. Veliko ljudi je trdo delalo za ta uspeh. Rad bi čestital vsem.“ Guardiola je kljub namigom o drugačni usodi potrdil, da bo na klopi svežih evropskih prvakov ostal še eno sezono.

Trener, ki je dragoceni pokal za zmagovalca Lige prvakov dvignil na Wembleyju že kot igralec leta 1992, je takole odgovoril na vprašanje, kaj mu je bilo največje zadoščenje v finalu: "To, da sem videl, koliko smo napredovali v dveh letih po finalu v Rimu, ko smo United premagali z 2:0. Bolj trdo smo trenirali, tokrat smo imeli več priložnosti in jih bolje izkoristili.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.