Šport > Nogomet
63 ogledov

Messi sprejel Neymarja kot kralja: "Se vidiva!"

Messi Neymar Lima Reuters
Medtem, ko Real Madrid svojega "galaktika" še čaka, je Barcelona svojega že sprejela. Neymar in Lionel Messi v ponedeljek začenjata skupne treninge.

Katalonski dnevnik Mundo Deportivo razkriva nekaj podrobnosti nedeljskega težko pričakovanega prihoda Neymarja v Barcelono, kjer je ob policijskem spremstvu z letališča El Prat "skozi zadnja vrata" odšel brez pozdrava navijačem.

Brazilski zvezdnik se je v Barçinem športnem centru Ciutat Esportiva srečal tudi z argentinskim kapetanom Lionelom Messijem, ki ga je po poročanju omenjenega dnevnika sprejel "dobrohotno in ljubeznivo", da bi se čim prej počutil kot doma.

Morda preseže tudi Messija

"Neymar, zvezdniški poletni nakup za Barcelono in nogometni svet, je včeraj prišel v Barcelono poln pričakovanj, srečen in ob podpori družine ter prijateljev, pripravljen na začetek poti, ki bi ga lahko spremenila v enega najboljših nogometašev v zgodovini," pišejo katalonski kolegi. 

"Ima talent, hitrost, strel in idealno fiziko, da brani dres najboljšega kluba na svetu, se nauči še mnogo reči, ki mu še primanjkujejo, skupaj z Messijem, Xavijem, Iniesto, itn, ima pa tudi potrebne ambicije, da sčasoma postane takšna zvezda, kot so bili pri Barçi Ronaldo, Ronaldinho, Romario, Rivaldo in, kdo ve, morda še preseže Lea." 

"Topel in ljubezniv sprejem"

Prav Messi naj bi mu med prvimi po prihodu v Ciutat Esportivo zaželel dobrodošlico, potem ko so se takoj po dogovoru o Brazilčevem prestopu začele pojavljati govorice, da Argentinec ne bo dobro sprejel še ene zvezde v ekipi, dvome o njunem plodnem sodelovanju pa so izrazili številni komentatorji, po nekaterih navedbah celo nekdanji trener Barcelone Josep Guardiola.

"Neymar je po pozdravu z domačimi odšel v Ciutat Esportivo in tam je bil Leo, ki je delal s (trenerjem za fizično pripravo, op. a.) Juanjom Brauom, s katerim se je pripravljal na sezono, ki obeta, da bo še težja kot prejšnja. Videl ga je in se takoj spremenil v njegovega gostitelja. Pripravil mu je topel in ljubezniv sprejem, kar je 'Neya' kar malce presenetilo, bil je navdušen, da je v družbi najboljšega igralca vseh časov," z zgodbico še nadaljujejo Katalonci.

Neymar Messi Barcelona Mundo Deportivo časopis naslovnica skupaj | Avtor: Mundodeportivo.com Mundodeportivo.com

Zdravniški pregledi pred treningom

"Se vidiva jutri!" se je po petih minutah pogovora poslovil morda eden najbolj ubijalskih napadalnih dvojcev v moderni nogometni zgodovini. Po prvih vtisih Neymarja že v ponedeljek čakajo zdravniški pregledi pred začetkom treningov v četrti Sant Joan Despí na zahodu Barcelone. 

Novi trener Gerardo Martino (še) ni pozdravil svojega brazilskega driblerja, potem ko se je skupaj s sodelavci po povratku iz Osla, kjer je v živo spremljal tekmo proti Valerengi, uspel namestiti v enem izmed barcelonskih hotelov.

"Tata" že gleda videoposnetke Levanteja

Čez nekaj več kot 20 dni Barcelono že čaka prva ligaška tekma z Levantejem, "Tata" pa je bojda že začel zbirati informacije in si ogledovati videoposnetke nasprotnika, proti kateremu bo debitiral v španski Primeri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.