Šport > Nogomet
36 ogledov

Messi ukradel šov, Suárez v solzah

luis suarez EPA
V 56. minuti tekme med Barcelono in Sevillo je z igrišča odšepal najboljši strelec pretekle sezone španskega prvenstva Luis Suárez.

Barcelona je v finalu španskega pokala Copa del Rey po podaljšku premagala Sevillo (2:0) in po ligaški kroni sezono sklenila z dvojčkom. Andaluzujci, ki so prav tako lovili drugo veliko lovoriko, so se morali zadovoljiti z zmago v Ligi Evropa.

Tekmo sta odločila zadetka Jordija Albe, ki mu je v 97. minuti s pravcato mojstrovino asistiral Lionel Messi, in Neymarja, ki je v 122. minuti izkoristil še drugo uporabno žogo Argentinca in postavil končnih 2:0 v korist Barcelone.

Veselje katalonskega velikana je skazila poškodba Luisa Suáreza, ki ga je v 57. minuti zamenjal Rafinha. Urugvajski napadalec je utrpel poškodbo stegenske mišice in po slabi uri igre brez očitnega razloga legel na zelenico. Nogometašu so z igrišča pomagali soigralci in zdravniška ekipa.

Suárez je bil vidno pretresen, po prihodu na klop pa je potočil nekaj solz. Španski mediji ugibajo, da je velika žalost povezana z nogometnim prvenstvom Copa America, na katerem Suárez ne bo mogel nastopiti, če se bo izkazalo, da je na srečanju s Sevillo utrpel hujšo poškodbo.

Copa America se prične 4. junija.

luis suarez | Avtor: EPA EPA


Čeprav se na tekmi ni vpisal med strelce, pa je bil prvo ime zmage nad Andaluzijci nedvomno Messi. Argentinec je podal za oba zadetka Kataloncev, najbolj pa se je proslavil v 97. minuti, ko je s podajo s sredine igrišče zaposlil Albo za prvi gol na tekmi.

Messi je bil podajalec tudi ob golu Neymarja, s katerim so Katalonci potrdili nogometno hegemonijo na Pirenejskem polotoku.

Komentarjev 2
  • Zdene Iskra 15:43 23.maj 2016.

    Zelo interesantno in "usrano" razmišljanje, za nekoga, ki ne gleda?

  • pisava 12:53 23.maj 2016.

    Ja pa kdo še gleda to usrano fuzbalsko sranje.