Šport > Nogomet
13 ogledov

Messi v boljši Barçi ni igral

Messi je v tej sezoni Lige prvakov žogo 11-krat spravil za hrbet tekmeca. (Foto: Žurnal24 main
"To je brez dvoma najmočnejša ekipa Barcelone, v kateri sem igral," pravi prvo ime Barcelone Lionel Messi, ki bo v soboto na Wembleyju v finalu Lige prvakov zagotovo glavna nevarnost za Man United.

"Guardiola je simbol"
Lionel Messi ne more prehvaliti soigralcev in trenerja Josepa Guardiole. "Imamo najboljšega trenerja, ki je tako zvest Barceloni kot igralci iz akademije. Vse počne za klubsko dobro. Je simbol tega, kako ekipa igra," meni spretni Argentinec, ki je z 11 goli v tej sezoni tudi prvi strelec Lige prvakov. Čeprav vsa Evropa Barceloni namenja vlogo favorita, Messi Manchster Uniteda ne podcenjuje: "Gre za zelo zahtevnega tekmeca z močno ekipo. Mislim, da bo srečanje spektakularno, saj se bosta pomerili dve ekipi, ki gojita ofenziven slog nogometa."

Madžar Viktor Kassai
bo sodil finale na Wembleyju. Pomagala mu bosta rojaka Gabor Eros in György Ring. Kassai je že osem let tudi sodnik Fifa in je na lanskem SP v Južnoafriški republiki sodil štiri tekme. Med drugim so mu zaupali tudi polfinale prvenstva, kjer so kasnejši svetovni prvaki Španci z golom Carlesa Puyola z 1:0 premagali Nemce.

"Ni neustavljivih"
Pri Unitedu pa se seveda ne morejo izogniti večnemu vprašanju, kako ustaviti Messija. "Obstaja rešitev za vsakega dobrega igralca," glede tega pravi trener Alex Ferguson. "Proti Barceloni smo igrali trikrat in s tem smo se kar dobro spopadli. Morate vedeti, da imajo tudi druge nevarne igralce, kot imamo številne nevarne tudi mi. Prepričan sem, da se pri Barceloni tega zelo dobro zavedajo," meni 
69-letni Škot.

Zadnja za Edwina
Sobotno srečanje pa bo sploh zadnje v profesionalni karieri za vratarja Uniteda Edwina van der Sarja. Nizozemec bo pri 40 letih pomahal v slovo, vendar se zato na tekmo ne pripravlja nič drugače kot običajno. "Prav nič bolj živčen ne bom kot po navadi. S tem, da je to moja zadnja tekma, se res ne obremenjujem," pravi van der Sar, ki je vrata Uniteda branil šest let, z njim štirikrat postal angleški prvak in leta 2008 tudi 
evropski.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.