Šport > Nogomet
10 ogledov

Messi verjetno na klopi tudi za derbi na Calderónu

Courtois Neymar Juanfran Torres Atletico Madrid Barcelona superpokal Španija EPA
Derbi med Atléticom in Barcelono bi lahko odločal tudi o letošnjem naslovu španskega prvaka. Obračun med madridskimi rdeče-belimi in Katalonci se bo po sobotni tekmi namreč ponovil prav v zadnjem kolu na Camp Nouu.

Samozavestni igralci Atlética so še posebej "jezični" pred tretjim obračunom z Barcelono v novi sezoni. Obe ekipi sta se pomerili že na dveh tekmah superpokala, ki so ga Katalonci osvojili le po zaslugi večjega števila golov v gosteh, Madridčani pa so nato iz kola v kolo La Lige rasli in kot najprijetnejše presenečenje sezone v sobotni derbi vstopajo točkovno izenačeni z aktualnimi prvaki.

Pred derbijem na stadionu Vicente Calderón sta najprej spregovorila Atléticov vratar Thibaut Courtois in branilec Filipe Luís, oba v preteklosti (in morda tudi prihodnosti) tarči Barçe. Courtois je zatrdil, da se mu njihove zadnje tekme ni ljubilo ogledati.

Doma se počiva

"Trener (Diego Simeone, op. a.) nam je že pokazal posnetke, s katerimi smo preučili njihove ključne točke. Njihova tekma proti Getafeju? Ko si doma, si želiš počivati, jaz sem igral Playstation," je Radiu Marca v četrtek povedal izvrstni belgijski vratar.

Letošnjega debitanta na mundialih z "rdečimi vragi" so še nedolgo nazaj povezovali z odhodom k Barceloni, ki naj bi se s Chelseajem že pogajala za odkup enega največjih (tudi dobesedno) talentov, a se bodo Katalonci očitno odločili za Marca-Andréja ter Stegna.

Agilnost odbojkarja

"Tukaj mi je zelo všeč. Svojo odločitev vam bom že sporočil," o svoji prihodnosti ni želel izgubljati besed Courtois, ki je blestel na Atléticovi generalki pred derbijem v Valencii, kjer je z nekaj neverjetnimi posredovanji domačine spravljal v obup.

"Visok sem, a tudi agilen. Ko sem bil majhen, sem veliko igral odbojko na mivki," je svojo skrivnost še razkril Courtois. "Čaka nas velika tekma s Calderónom, ki nas bo podpiral. Ključno bo dobro zapiranje prostora in branjenje."

Filipe Luís: "Pri Barçi ne bi bil tako srečen"

Levi bočni branilec Luís je bil pred leti le še korak od prihoda na Camp Nou, nato pa je Barcelona začela oklevati, brazilski reprezentant pa je nato utrpel še hudo poškodbo kolena, po kateri se je vrnil še močnejši.

Diego Costa Filipe Luis Austria Dunaj Atletico Madrid Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
"Če bi odšel v Barcelono, bi osvojil par naslovov v Ligi prvakov, toda ne bi bil tako srečen, kot sem tukaj," je v oddaji Primer Toque na radiu Onda Cero dejal levonogi Južnoameričan. Na desni strani obrambe mu bo lahko pomagal tudi Juanfran Torres, potem ko je Atlético dobil pritožbo na njegov peti rumeni karton z zadnje ligaške tekme proti Málagi.

Ogromna samozavest

"Tekmi, ki smo ju odigrali v zadnjem superpokalu (1:1 in 0:0), so pokazale, kakšna bi lahko bila sobotna tekma. Barcelona bo imela posest in mi bomo, kot vedno, stali zelo skupaj, zaprti in jim skušali škodovati iz protinapadov. (Trener Barcelone) Tata Martino bo imel velike težave pri izbiri prve postave, imajo veliko opcij, a imamo jih tudi mi, toda jasno je, da gre za drug nivo. Naš trener zelo dobro prouči nasprotnike, zelo dobro nam pove, kaj moramo storiti," je še povedal Luís.

"Imamo ogromno samozavesti. Pri nas nihče ni nad nikomer. Skupina prevladuje nad individualcem. Pri Madridu ali Barceloni, ko se pojavita v težavah, lahko en igralec s svojo individualno kakovostjo reši vse. Mi imamo Diega Costo, ampak označuje nas dejstvo, da smo ekipa."

Sport: Messi bližje klopi kot prvi postavi

Katalonski dnevnik Sport dan pred veliko tekmo poroča, da ima trener Gerardo Martino še naprej kar nekaj dvomov pri sestavi prve enajsterice. Dejstvo, da je takoj po povratku na zelenice zabil dva gola, naj od prve minute ne bi zagotavljalo igranja niti Lionelu Messiju, s katerim po pisanju katalonskih kolegov njegov someščan na tako zahtevni tekmi ne želi tvegati vseh 90 minut.

Odločitev o uradno še vedno najboljšem nogometašu na svetu bodo pri Barceloni sprejeli po zadnjem petkovem treningu. To pa ni edina dilema "El Tate" – na klopi bo moral pustiti Pedra Rodrígueza ali Alexisa Sáncheza, oba v izjemni formi, medtem ko naj bi Neymar kljub sredinim želodčnim težavam začel tekmo v napadu s Sánchezom in Cescom Fàbregasom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.