Šport > Nogomet
11 ogledov

Messi vidi le Barcelonin dres

Lionel Messi Barcelona Reuters
Lionel Messi po koncu nove pravljične sezone pravi, da se nikakor ne vidi v nobenem drugem dresu, kakor v Barceloninem. Več v mini intervjuju spodaj. Tega so z Argentincem opravili pri ilmattino.it.

Kakšna je skrivnost Barcelone, ki je letos osvojila državno prvenstvo Španije in Ligo prvakov?
Ta sezona je bila odlična, toda ni skrivnosti. V Barceloni obstajata trdo delo in zaupanje v naše lastne sposobnosti.

Ali je Barcelona z Messijem in Guardiolo najboljša ekipa v zgodovini?
Ne morem tega reči, kajti v zgodovini je bilo več izjemnih ekip v različnih obdobjih. Vsekakor pa smo dokazali, da si nas je vredno zapomniti.

Pri 23 letih ste dvakrat osvojili Balon de Oro, Barcelona je na vaših krilih prišla na najvišji nivo v Evropi in na svetu, v zadnji sezoni pa ste zabili 53 golov. Kaj lahko Messi v prihodnje še ponudi?
Imam delovne navade. Poskušam ostati miren v dobrih in slabih trenutnkih. Sedaj se osredotočam na to, da osvojim še kaj z argentinsko reprezentanco.

Začeli ste z reprezentančnimi pripravami. Je lahko osvojitev Cope Americe obliž na rano po lanskem neuspehu v JAR?

Želim si le zmagovati z mojimi kolegi, to bi bilo fantastično za navijače, ki bodo prišli na ta turnir. Imamo zaupanje, ekipa je močna in kompaktna. Toda morebitni uspeh nam ne bo izbrisal razočaranja s svetovnega prvenstva.

V primeru vašega odhoda iz Barcelone klavzula pravi, da bo moral klub, ki vas bo želel kupiti, plačati 250 milijonov evrov. Si je Messija mogoče zamisliti v drugi ekipi?
Ne vidim se v kakšnem drugem dresu, ki ne bi bil Barcelonin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.