Šport > Nogomet
13 ogledov

Messi z dvema goloma med legende

Trener Betisa Pepe Mel
1/13
EPA
Real Madrid je po polčasu brez golov na Santiagu Bernabéu le uspel streti odpor Reala Betisa in slavil s hat-trickom Gonzala Higuaína in evrogolom Kakája (4:1). "Pipita" (mala cevka, op. a.) je zabil še svoj tretji hat-trick na zadnjih štirih tekmah in ostaja eden najbolj vročih napadalcev Evrope. Barcelona je z dvema goloma Lionela Messija na lahko opravila z Racingom (3:0). Lionel Messi je zabil 195. in 196. gol in je zdaj drugi strelec kluba v zgodovini.

Lionel Messi je v sedmih letih pri Barceloni postal drugi najboljši strelec v zgodovini kluba, potem ko je Racingu Santanderju zabil dva gola pri zmagi 3:0. Pred obračunom na Camp Nouu je bil Argentinec izenačen z Madžarom Lászlóm Kubalo (194), toda že v 11. minuti je z izjemnim solo prodorom ostal sam na drugem mestu večne lestvice, svoj dosežek pa še izboljšal v drugem polčasu, ko je v mrežo pospravil odbitek po strelu povratnika Andrésa Inieste. Kubala je za svojih 194 golov potreboval kar 12 let, Messi pa le sedem! Enega redkih golov z glavo je še v prvem polčasu po podaji Pedra Rodrígueza zabil Xavi Hernández.

Tudi tokrat ni šlo brez poškodb: branilca Carles Puyol in Gerard Piqué sta po dolgem času spet zaigrala skupaj v osrčju obrambe, a je Piqué zdržal vsega osem minut, ko ga je moral zamenjati Eric Abidal.

Mala cevka, velik talent: hat-trick "Pipite"

Zaradi velikega nosu se je očeta Gonzala Higuaína prijel vzdevek "Pipa" (cev). Njegov sin oz. mala cevka ("Pipita") je kljub takšnim in drugačnim nadimkom eden najbolj razpoloženih napadalcev ta hip, saj je po hat-tricku Espanyolu in Čilu (v majici Argentine) zdaj tri gole zabil tudi na sobotni ligaški tekmi proti Realu Betisu in na vrhu Realove liste strelcev prehitel Cristiana Ronalda. Vse ni šlo po načrtih belega baleta, saj so gledalci na Santiagu Bernabéu nemirno zagodrnjali po prvih 45 minutah, ko jih je pisec romanov Pepe Mel na klopi Betisa držal pri rezultatu 0:0. Higuaín je nato zabil iz praktično prvega napada po začetku drugega polčasa, na 2:0 pa je s pravim evrogolom povišal Kaká. Gol za 2:1 Betisa je Bernabéu utišal za vsega nekaj sekund, saj je Higuaín takoj odgovoril, svoj hat-trick pa zaključil v 73. minuti.

Do nove zmage je prišel tudi Levante, ki je tokrat pred domačimi gledalci s 3:0 nadigral Malago, in se na vrhu lestvice vrnil med Barcelono in Real z enakim točkovnim izkupičkom kot vodilni Katalonci.

Španska liga, 8. kolo:

Getafe : Villarreal 0:0

Mallorca : Valencia 1:1 (0:1)
Hemad (90/11-m); Rami (39)

Real Madrid : Real Betis 4:1 (0:0)
Higuaín (46, 70, 73), Kaká (59); Molina (69)

Barcelona : Racing Santander 3:0 (2:0)
Messi (11, 68), Xavi (28)

Granada : Atlético Madrid 0:0

Rayo Vallecano : Espanyol 0:1 (0:0)
Romaric (55)

Zaragoza : Real Sociedad 2:0 (1:0)
Postiga (10, 48)

Levante : Málaga 3:0 (3:0)
Barkero (14), Juanlu (31), Kone (41)
RK: Caballero (27/Malaga)

Ob 22.00:
Sevilla – Sporting Gijon

Ponedeljek ob 21.00:
Athletic Bilbao – Osasuna

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.