Šport > Nogomet
13 ogledov

Messi: "Za Barço Pep pomembnejši kot jaz"

Messi novinarska konferenca Barcelona predstavitev FIFA Street videoigra Joan Ga
1/3
Reuters
Lionel Messi je po nekaj magičnih strelskih dneh v dresu Barcelone, kjer je Bayerju Leverkusnu zabil pet golov v Ligi prvakov, Racingu pa dva v prvenstvu, spregovoril na promocijskem dogodku v katalonski prestolnici. "Težko bomo našli menjavo za trenerja Guardiolo," je med drugim povedal Argentinec.

Argentinski čarodej Lionel Messi je le še tri zadetke oddaljen od svojega rekorda kariere, ki ga je v dresu Barcelone postavil lansko sezono (53 golov). Potem ko je postal prvi nogometaš v zgodovini Lige prvakov, ki je na eni tekmi zabil pet zadetkov, je svojo ubijalsko strelsko formo prenesel tudi v špansko prvenstvo, kjer je v nedeljo Racingu Santanderju zabil edina gola na tekmi. Dan po tekmi na El Sardineru je Messi v klubskem trening centru na obrobju Barcelone sodeloval na promocijskem dogodku nove videoigre FIFA Street in njegove fundacije Leo Messi.

"Težko bomo našli menjavo (za trenerja Josepa Guardiolo, op. a.). Barcelona štiri leta na ta način igra zaradi njega. Zame je za Barcelono pomembnejši kot jaz," je o trenerju Josepu Guardioli, ki še vedno ni podaljšal pogodbe z Blaugrano, povedal Messi. "Mi smo na istem kot vi, čakamo na to, ali se bo odločil ostati ali ne. Želimo si, da ostane z nami za dobro vseh – najprej zaradi nas, potem zaradi kluba. Če ne bo podaljšal, potem bo klub šel naprej, kot tudi mi, ampak brez Guardiole bo zelo drugače. Težko bo najti trenerja, ki bo dosegel to, kar je dosegel on."

Posebna zahvala Rooneyju

O zgodovinski tekmi proti Leverkusnu je Messi pristavil, da mu je bilo zelo všeč, ker je dobil toliko pohval stanovskih kolegov, še posebej pa se je zahvalil Waynu Rooneyju. Napadalec Manchestra Uniteda je prek Twitterja namreč zapisal, da je Messi "smešno dober" in "najboljši vseh časov" po njegovem mnenju.

"Ko sem slišal, kaj je rekel Rooney, je bil to zelo lep občutek. Veliko jih govori takšne reči, ne samo on, in to je zame nekaj najlepšega, ko kolegi iz drugih ekip tako govorijo o meni. Tukaj bi se rad zahvalil Rooneyju in vsem drugim. Zelo so me osrečili," je še dodal Messi.

"Ne igram zato, da bi bil najboljši v zgodovini"

Neverjetne številke v povezavi z Messijem prihajajo iz dneva v dan. Argentinec je le še pet zadetkov oddaljen od izenačitve s Césarjem, prvim strelcem Barcelone vseh časov (235 golov), po Bayernovem asu Gerdu Müllerju (1970–73) pa je postal šele drugi nogometaš v zgodovini, ki je v dveh zaporednih sezonah zabil 50 ali več golov. A Messi pravi, da mu številke pomenijo bore malo.

"Ne igram zato, da bi bil najboljši v zgodovini ali tega trenutka. Igram zato, da mi reči dobro uspevajo. Najprej igram za ekipo, potem za ljudi, predvsem pa sam zase. Dobro se počutim, ko mi reči uspevajo. Podoba, ki jo je dala Barça v zadnjih štirih letih, govori sama zase. Zaradi igre, ki jo igra, in zaradi pohval, ki jih prejema s celega sveta. Mnogi pravijo, da je najboljša ekipa v zgodovini, a vseeno menim, da se ni treba obremenjevati z vsem, kar se govori."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.