Šport > Nogomet
17 ogledov

Messi zavrnil tri ponudbe: tudi 250-milijonsko

Messi Pinto Osasuna Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo
1/11
EPA
Real Madrid in Barcelono pred prvim "El Clásicom" čaka še ena ligaška tekma. Carlo Ancelotti se je pred dvobojem z Málago dotaknil tudi četrtkovih izjav Ikerja Casillasa.

Cela Španija si je v četrtek skušala razložiti besede Ikerja Casillasa, ki je po druženju z otroci na zahodu Madrida pod vprašaj povsem nepričakovano postavil svojo prihodnost pri Real Madridu. To je bila, kot je že v navadi, seveda glavna zgodba tudi na petkovi novinarski konferenci Carla Ancelottija.

"Nisem govoril z njim glede odhoda," je v klubski bazi pred sobotno tekmo z Málago dejal italijanski trener. "Je izvrsten vratar in velik profesionalec. Pomaga ekipi, četudi ne igra. Je pravi kapetan. Razmislil bo o svoji prihodnosti, čeprav pričakujen, da bo tukaj z nami, ker je zelo pomemben igralec za celoten ambient. Moramo govoriti z njim, ker je to pravično. Gre za privaten pogovor. Meni osebno ni rekel ničesar. Meni deluje miren, ne morem reči, da je zadovoljen v tem trenutku, ker je normalno, da si želi igralec njegovega kova igrati. Ampak obnaša se zelo profesionalno." 

Tudi z Balom

Ancelotti je znova ponovil svoje besede, ki jih je izrekel za italijanski Corriere della Sera – da mora beli balet igrati bolje in tudi bo igral bolje (ker po njegovem mnenju ne more igrati slabše). Po Málagi ga čakata derbija z Juventusom in Barcelono

Italijanski strateg bo za sobotno tekmo na Bernabéuu vpoklical tudi Garetha Bala, ki je okreval po poškodbi stegenske mišice in med reprezentančnim premorom opravil del predsezonskega treninga. Tekmo naj bi zagotovo začeli Asier Illarramendi, Sami Khedira in Isco.

Messiju kmalu nova pogodba

Barcelona generalko pred ligaškim "El Clásicom" v gosteh proti Osasuni pričakuje veliko bolj mirno. Rednim treningom se je pridružil tudi legendarni kapetan Carles Puyol, ki je dobil zeleno luč zdravniške službe za povratek po dolgotrajnem okrevanju zaradi poškodbe kolena. Zeleno luč je po poškodbi mišice dobil tudi prvi zvezdnik Lionel Messi.

Argentinec naj bi po poročanju Munda Deportiva kmalu dobil novo pogodbo, ki bi lahko dosegla znamko 20 milijonov evrov na leto. Katalonski dnevnik v petek tudi razkriva, da je Messi med poletjem zavrnil kar tri bogate ponudbe za odhod s Camp Noua.

Adidasova ekipa pripravljena z 250 milijoni

"(Direktor kluba, op. a.) Raul Sanllehí je iz prve roke izvedel za tri ponudbe, ena izmed teh je bila še posebej vznemirljiva. Gre za klub, čigar opremljevalec je Adidas, ki je želel Messija kupiti s plačilom njegove odkupne klavzule 250 milijonov evrov. Že sama prisotnost Lea v njihovih vrstah bi pomenila 40-odstotno povišanje pogodbe, ki ga veže na nemško podjetje, dobil bi tudi pokrovitelja, ki že nosi njegovo ime na stadionu, plačali pa bi za polovico prestopa," pišejo Katalonci.

Puyol Osasuna Barcelona Liga BBVA Španija liga prvenstvo | Avtor: Facebook Facebook
Dodajajo, da Messi "ni želel niti slišati" za ponudbo, saj je srečen pri Barceloni, ki ga je podprla pri nedavnih obiskih sodišča zaradi domnevne davčne utaje, a bo morala svojo "ljubezen" seveda hitro pokazati tudi z novo pogodbo. Adidasova ekipa (Chelsea, Bayern, ...?) lahko do takrat pripravlja nov napad.

Martino: "Povratek Puyola veliko veselje za vse"

"Ko se približujejo tako pomembne tekme, in ko se igralci vračajo z reprezentančnega premora, je prva tekma vedno temeljnega pomena," je na novinarski konferenci v Barceloni dejal trener Kataloncev Gerardo Martino.

"To so tekme, ki zaznamujejo prihodnost. Zelo smo osredotočeni na Osasuno, na Sadar, zelo težek stadion. Šele po tej tekmi bomo razmišljali o Milanu. Povratek Puyola? Za vse je to veliko veselje, še najbolj zanj. Zadnji dnevi so bili napeti, ker je bil vedno bližje. Če sem ga vpoklical, potem menim, da lahko igra. Kasneje bomo videli, če bo ali ne, ampak pripravljen je na vse. Močno se veseli, da bo lahko spet z ekipo. To pa navdušuje tudi mene, kot bi me pri vsakomur s takšno kariero."

Argentinski trener je na hitro opravil tudi z vprašanjem, kako komentira Ancelottijeve besede o slabi igri Reala. "Barça mi vzame preveč časa, da bi lahko potem analiziral še drugo ekipo ali to, kaj reče njen trener," je dejal legendarni član Newell's Old Boys.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.