Šport > Nogomet
29 ogledov

''Messija so se ljudje naveličali hvaliti''

lionel messi Reuters
Športni direktor Barcelone Andoni Zubizarreta in zdravnik Ricard Pruna sta odpotovala v Argentino, kjer sta lahko iz prve roke izvedela, kako poteka okrevanje Lionela Messija.

Barcelona je v uradni izjavi potrdila, da okrevanje Lionela Messija po poškodbi stegenske mišice poteka po načrtih, Argentinec pa naj bi bil nared do januarja prihodnje leto.

''Fizični pregled in pregled z ultrazvokom, ki ju je v sredo v Buenos Airesu opravil zdravnik Ricard Pruna, sta potrdila, da Messi dobro okreva po poškodbi. V petek bomo opravili nekaj dodatnih testov in določili, kdaj bo začel tretjo fazo rehabilitacije,'' je v izjavi sporočil katalonski velikan.

Messi okreva po poškodbi, ki jo je staknil 10. novembra na tekmi proti Real Betisu, v Buenos Airesu pa mu pomagata Daniel Martínez in Luis García, oba člana argentinske zdravniške službe. Nekoliko kasneje se mu je v Južni Ameriki pridružil Barçin fiziterapevt Elvio Paolorosso.

Fàbregas: Messija so se ljudje naveličali hvaliti

Messijev soigralec Cesc Fàbregas je prepričan, da so govorice o prvem zvezdniku Barcelone – med drugim je bil Messi osumljen davčne goljufije – posledica njegove večletne prevlade, ki so se je ljudje naveličali.

''Dogaja se nekaj čudnega. Nekateri ljudje govorijo stvari, ki jih ne bi smeli, saj zanje nimajo nobenih dokazov. Po šestih letih hvale so se ljudje naveličali in zdaj iščejo nekaj drugega. Kot da bi želeli, da najboljši nogometaš na svetu postane drugačen. A Leo je najboljši in svoje bo povedal na zelenici, kjer mu gre to najbolje od rok,'' je zatrdil Fàbregas, ki se je odzval na poročanje katalonskih medijev, da proti Messiju poteka tiha gonja.

Okreval tudi Valdés

Barça je sporočila tudi dobre novice o vratarju Victorju Valdésu, ki je po enem mesecu okreval po poškodbi in bo najverjetneje zaigral že 5. januarja proti Elcheju.

Španski reprezentant se je poškodoval 19. novembra na prijateljski tekmi proti Južnoafriški republiki, njegovo mesto pa je začasno prevzel José Manuel Pinto. Valdés težko pričakuje novo leto, saj se bo s 1. januarjem lahko začel pogajati za prestop k drugemu klubu.

victor valdes | Avtor: Reuters Reuters

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.