Šport > Nogomet
15 ogledov

Messijev oče obtožen pranja "narkodenarja"

Jorge Horacio Messi sodišče davki EPA
Dnevnik El Mundo je v ponedeljek udaril z novico, da Jorgeja Messija, očeta nogometaša Lionela, v Kolumbiji preiskujejo zaradi pranja denarja sumljivega izvora. Obtožbe so kolumbijske oblasti že zavrnile.

Jorgeja Messija naj bi po poročanju dnevnika El Mundo preiskovali v povezavi s pranjem denarja, ki izvira iz preprodaje drog. Unidad Central Operativa (UCO), organ sodne policije, naj bi preiskoval namige, da so za nečedne posle uporabljali prijateljske tekme "Messijevih prijateljev", ki jih je zvezdnik Barcelone in argentinske reprezentance na vseh koncih sveta igral tudi pred letošnjo sezono.

Messijev oče naj bi bila glavna kontaktna oseba z neimenovanimi narkokralji, pripadalo pa naj bi mu med 10 in 20 odstotki opranega denarja s tekem, kjer vedno nastopajo največje zvezde svetovnega nogometa.

Alves, Pinto in Mascherano že zaslišani

Po poročanju El Munda naj bi štiri nogometaše Barce, poleg Messija brazilskega branilca Daniela Alvesa, španskega vratarja Joséja Manuela Pinta in argentinskega vezista/branilca Javierja Mascherana UCO že pred dnevi zaslišal v prostorih kluba.

Nogometaši so zatrdili, da ne vedo nič o tej temi in da na tekmah igrajo le v dobrodelne namene, kot to počnejo v številnih drugih primerih. Messijev tabor naj bi že razmišljal o tožbi časopisa.

Prepotoval 122.333 kilometrov

Oče Jorge in sin Lionel sta bila na naslovnicah zaradi nepravih razlogov sicer že pred meseci, ko se je izvedelo, da državi dolgujeta več milijonov neplačanih davkov, ki sta jih v tem času že poravnala.

Messi je pred letošnjo sezono v 64 dneh prepotoval kar 122.333 kilometrov, 90.483 od teh je bilo povezanih z lastnimi projekti, ne klubskimi. Skupaj z nogometnimi prijatelji je igral tekme po Južni in Severni Ameriki, ki so zdaj pod drobnogledom.

Pod drobnogledom le podjetje 

Kolumbijska državna policija (Guardia Civil) je po koncu preiskave športnih in glasbenih prireditev, ki naj bi jih tudi v Španiji izrabljali za pranje denarja, že sporočila, da Messijev oče ni bil povezan z dogodki.

Po podatkih, ki jih je dobil Europa Press, ne poteka nobena preiskava proti Jorgeju Messiju, Lionelu ali kakšnemu nogometašu Barcelone. Starejši Messi naj ne bi vedel, da so se tekme njegovega sina in največjih svetovnih nogometnih zvezd izrabljale v takšne namene. Pod drobnogledom naj bi bilo podjetje, ki je te tekme organiziralo, s katerim pa naj Messijev oče ne bi imel nikakršne povezave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.