Šport > Nogomet
8148 ogledov

Messijev pogoj za vrnitev k Barçi, tiče se Lewandowskega

Lionel Messi Epa
Vse glasneje se šušlja, da se bo Lionel Messi vrnil v Barcelono.

Argentinski nogometni virtuoz Lionel Messi je po poročanju francoskega La Parisiena tik pred povratkom v Barcelono. Po navedbah omenjenega medija naj bi si Argentinčev oče poskušal izpogajati višjo plačo pri obstoječem klubu, vendar vodilni možje PSG-ja o tem ne želijo niti slišati.

Parižani naj bi bili Messiju pripravljeni ponuditi enako plačilo kot doslej, zaradi zahtev po zvišanju plače pa naj bi se pogajanja znašla na mrtvi točki.

Lionel Messi | Avtor: Epa Epa
Vse bolj se zdi verjetno, da bo 35-letni napadalec, ki se mu poleti izteče pogodba, zapustil francosko prestolnico in se vrnil "domov" v Španijo, kjer bi združil moči z nekaterimi nekdanjimi soigralci, kot tudi trenerjem Xavijem, s katerim sta vrsto let skupaj navduševala na zelenicah.

Messi je po zagotovilih španskih medijev naklonjen vrnitvi v Barcelono, kar naj bi zaupal tako trenerju kot bivšim soigralcem, s katerimi je v rednih stikih. Argentinca so med njegovim trenutnim obiskom katalonske prestolnice ujeli na večerji s Sergiom Busquetsom in Jordijem Albo.

"Alba in Busquets na večerji z Messijem? Jaz sem se jim pridružil pri sladici," se je z novinarji šalil Xavi. "Ne, ničesar mi nista povedala o Messiju," je dodal.

"Da bi treniral Messija? Vse to je samo teorija. Osredotočeni smo izključno na ligo. Uživam v pogovorih z Messijem, zelo lepo se razumeva, toda mi smo z mislimi pri tekmi z Rayo Valecanom," je špekulacije zavrnil trener.

Messi se trenutno mudi v Barceloni, kjer naj bi urejal vse podrobnosti za vrnitev. Med drugim se je sestal s predsednikom kluba Joanom Laporto. Za povrhu naj bi svoje otroke že vpisal v šolo, ki so jo obiskovali pred selitvijo v Pariz.

Kaj bo z Lewandowskim?

Po besedah španskega novinarja Eduarda Inde naj bi argentinski as pred morebitnim povratkom na Camp Nou predstavil tudi določene pogoje. Eden izmed njih se navezuje na poljskega superzvezdnika Roberta Lewandowskega.

"Messi od Barcelone zahteva, da bo v primeru vrnitve igral na položaju centralnega napadalca," je v prenosu programa El Chiringuito zatrdil Inda in dodal: "To je problem, ker bo treba potem nekaj ukreniti z Lewandowskim."

Poljak je po lastnih besedah naklonjen sodelovanju z Messijem. "Kar se mene tiče, je njegovo mesto v Barceloni. Njegova vrnitev bi bila čudovita za navijače in igralce. Barcelona je njegov dom. Upam, da bova prihodnje leto igrala skupaj," je povedal prvi strelec španskega prvenstva.

Robert Lewandowski | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Dragonja 21:11 26.april 2023.

    Upam,da se ne vrne,kdo bo pa gole dajal,če ne bo Lewandovskega.