Šport > Nogomet
3 ogledov

Messijev povratek v "Ptičje gnezdo"

Lionel Messi
1/22
Žurnal24 main
V Pekingu so vsi čakali na Lionela Messija in na legendarnem stadionu "Ptičje gnezdo" so ga tudi dobili. Argentinec je dvakrat zadel, a le okvir vrat, Barcelona pa je z goli mladincev zmagala (3:0).

V nedeljo sta se na nasprotnih koncih sveta na prijateljskih tekmah pomerila oba večna španska rivala Real Madrid in Barcelona. Varovanci Joséja Mourinha so že v zgodnjih jutranjih urah slavili proti Los Angeles Galaxyju nekdanjega igralca Davida Beckhama, Katalonci pa so se mudili prek Tihega oceana v Pekingu.

Tam jih je na famoznem Državnem stadonu, z olimpijskih iger leta 2008 bolj znanem kot "Ptičje gnezdo", pričakal aktualni kitajski prvak Beijing Guoan. Vsi so si želeli videti Lionela Messija in kar Kitajci hočejo to Kitajci dobijo. Argentinec, ki je na istem stadionu pred dvema letoma osvojil zlato olimpijsko kolajno z državno reprezentanco, je za razliko od prejšnje tekme na azijski turneji tekmo začel kot kapetan, prepolne tribune pa so "norele" ob vsakem njegovem dotiku z žogo. Gola v enem polčasu igre sicer ni dosegel, je pa dvakrat stresel okvir vrat, enkrat prečko z glavo, drugič pa vratnico z nogo.

Mlada Barça je tekmo začela s šestimi igralci prve ekipe (vratar Jose Pinto, Adriano, Eric Abidal, Maxwell, Jonathan Dos Santos, in Messi), oba zadetka pa sta dosegla mladeniča iz mladinske šole. Edu Oriol je najprej lepo prodrl po levi in "nastavil" zadetek Sergiu Robertu, Nolito pa je po lepi podaji novinca Adriana, ki je na desnem boku nadomeščal Daniela Alvesa, z volejem zabil za 2:0. Kakovost tekme je močno padla v nadaljevanju, ko so bili kitajski zeleni celo boljši tekmec. Zlatan Ibrahimović je spet spominjal na živčnega "Ibro" iz lanske sezone in zaradi protestov dobil tudi rumeni karton. V 90. minuti pa je po podaji Martija Riverole le zabil tako željeni zadetek ...

Poglejte si vse zadetke Barcelone s tekme v Pekingu:

Prijateljske tekme:

Los Angeles Galaxy : Real Madrid 2:3
Dunivant (40), Donovan (45/11-m); Higuaín (52, 62), Pedro León (72)

Beijing Guoan : Barcelona 0:3 (0:2)
Sergi Roberto (11), Nolito (14), Ibrahimović (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.