Šport > Nogomet
17 ogledov

Messijev šov na Camp Nou

1/23
Žurnal24 main
Leo Messi je praktično sam popeljal Barcelono v polfinale Lige prvakov, potem ko je na povratnem srečanju četrtfinala proti Arsenalu zabil vse štiri zadetke za zmago s 4:1. V polfinalu jih čaka Inter.

Milanski Inter in španska Barcelona sta prva polfinalista letošnje nogometne Lige prvakov. Italijani so v četrtfinalu po dveh zmagah z 1:0 izločili moskovski CSKA, Barcelona pa je po remiju v Londonu (2:2) v torek pred domačimi navijači ugnala Arsenal s 4:1. Inter in Barca se bosta pomerila v polfinalu.

Na prvi tekmi dneva so pred več kot 50 tisoč gledalci na Lužnikih Italijani hitro prišli do vodstva. Wesley Sneijder, ki je bil za to tekmo vprašljiv, je namreč že v šesti minuti zadel s prostega strela z 20 metrov. Inter je imel lepo priložnost tudi v 35. minuti, a je Igor Akinfejev zaustavil nevaren poskus Diega Milita. Sicer pa so imeli v prvem polčasu več od igre domačini, ki so pokazali nekaj nevarnih akcij, a gola jim ni uspelo zabiti.

Že v četrti minuti drugega polčasa so Rusi ostali brez Chidija Odiaha. Nogometaš, ki je v 14. minuti zamenjal poškodovanega Vasilija Berezuckega, je namreč dobil drugi rumen karton in tako so možnosti Moskovčanov za uspeh dokončno splavale po vodi. Po izključitvi Rusi namreč niso bili več tako "pogumni", tako da je Inter, ki je Akinfejeva še nekajkrat namučil, brez težav držal odprto pot v polfinale.

Na drugi tekmi dneva pa sta se udarila Barcelona in Arsenal, ki sta pred tednom dni prikazala pravo poslastico. Ta se je končala z 2:2. Tudi druga tekma – čeprav sta bili obe ekipi močno oslabljeni – je hitro postregla z razburljivimi dogodki. Tako je Arsenal po protinapadu (ki bi ga lahko sodnik tudi prekinil zaradi prekrška nad Gabijem Militom) v 18. minuti povedel z zadetkom Nicklasa Bendtnerja, a veselje Angležev ni dolgo trajalo.

Na sceno je stopil znova izjemni Lionel Messi, ki je poskrbel za zaslužen preobrat. V 21. minuti je najprej izenačil z močnim strelom z roba kazenskega prostora, nato v 37. minuti iz bližine v mrežo pospravil še eno žogo, v 42. minuti pa je mali velemojster s "spodkopano" žogo še tretjič matiral Manuela Almunio. Potnik v polfinale je bil po zaslugi argentinskega "vesoljca" tako hitro znan.

V drugem polčasu se je Barça bolj ali manj osredotočila le na branjenje prednosti, na drugi strani pa je trener Arsene Wenger moral vse več tvegati. A to se mu ni obrestovalo. Resda so topničarji dvakrat ali trikrat pokazali, da so lahko nevarni, ampak na drugi strani je bil Messi. Barça, čeprav ne več tako ofenzivno naravnana kot ponavadi, je namreč v 88. minuti zabila še četrti gol in še četrtič se je med strelce vpisal Messi.

V sredo se bodo pomerili še Manchester United in Bayern München (1:2) ter Bordeaux in Olympique Lyon (1:3).

Liga prvakov, četrtfinale (povratna obračuna):

CSKA : Inter 0:1 (0:1) /0:1/
Sneijder (6)
RK: Odiah (49/CSKA)

Barcelona : Arsenal 4:1 /2:2/
Messi (21, 37, 42, 88); Bendtner (18)

/ / v poševanicah je izid prvega srečanja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.