Šport > Nogomet
78 ogledov

Messijeva ''velika gesta''

lionel messi luis suarez EPA
Lionel Messi je zaslužen za najlepšo potezo na tekmi španskega pokala z Valencio, na kateri je žogo, s katero je zabil hat-trick, prepustil Luisu Suárezu. Urugvajec je namreč zabil še enega več.

Barcelona je na prvi polfinalni tekmi pokala Copa del Rey povozila Valencio (7:0) in španskemu prvoligašu prizadejala enega najhujših porazov v zgodovini kluba.

Zablestela sta Luis Suárez in Lionel Messi, ki sta bila zaslužna za vseh sedem golov Barcelone - Urugvajec je dosegel štiri, Argentinec pa tri zadetke.

Nogometaši, ki dosežejo hat-trick, praviloma domov odnesejo žogo, a tokrat sta bila do tega privilegija upravičena kar dva nogometaša španskega prvaka. Po poročanju Mundo Deportiva je delegat Carles Naval najprej pristopil do Messija in ga vprašal, če želi ''pravo'' žogo. Argentinec ga je zavrnil in dejal, naj jo izroči Suárezu.

Katalonski mediji so potezo označili za ''veliko gesto'', Messi pa je domov odnesel ''repliko'', ki ga bo spominjala na ta zgodovinski večer. Nogometaša sta s spominkoma pozirala v garderobi in fotografijo delila na družabnih omrežjih.

 

Gran partido de todo el equipo, felicitaciones a @leomessi por tu gol 500!

A photo posted by Luis Suarez (@luissuarez9) on Feb 3, 2016 at 2:40pm PST

Komentarjev 1
  • JackD 22:09 04.februar 2016.

    Ok. Prvo kot prvo je to logično in bi bilo izjemno egoistično od Lea, če bi želel tisto žogo. Navsezadnje je Luis zabil gol več. In kot drugo tu ne gre za repliko. Na tekmi, kjer se igra z več ...prikaži več žogami, mora organizator zagotoviti vsaj 8 enakih žog za tekočo igro. Tako so vse žoge enakovredne - nobena ni replika. Vsakič ko nekdo nabije žogo visoko na tribune, že prihiti fantič s popolnoma enako žogo in ne z repliko.Drugače je na primer v Angliji, kjer se igra le z eno žogo. Pa še tam je organizator dolžan zagotoviti vsaj 3 enake žoge (v primeru da kakšna poči, spremeni obliko ali kaj podobnega).