Šport > Nogomet
27 ogledov

Messijeva zdravica Xaviju in Iniesti

Messi in alkohol ne gresta najbolje skupaj, za malega moža pa je bil požirek šam
1/2
Žurnal24 main
Na letalu iz Züricha je Lionel Messi dvignil kozarec in nazdravil s Xavijem in Iniesto, ki ju je nekaj ur prej premagal za zlato žogo. "Zaslužita si jo toliko, ali še bolj kot jaz," jima je povedal.
Rad bi nazdravil Xaviju in Iniesti. Čeprav sem na koncu nagrado osvojil jaz, si jo onadva zaslužita ravno toliko, ali še bolj od mene. Ta (zlata žoga, op. p.) je zanju.
Lionel Messi

Kljub najboljšim poizkusom madridskih medijev, da bi zmago Lionela Messija v dirki za zlato žogo prikazali kot zaroto proti Španiji, je na koncu vseeno zmagal razum. Troboj med tremi nogometaši Barcelone – Messijem, Andrésom Iniesto in Xavijem Hernándezom – so škodoželjneži celo želeli prikazati kot začetek razdora v moštvu, kjer sicer vlada harmonija. Svoj lonček je hitro pristavil tudi José Mourinho, ki mu je bilo "žal za vse nogometaše, še posebej pa za Xavija".

Realnost je drugačna. Nogometaši Barcelone (poleg omenjene trojice so bili v Zürichu tudi Gerard Piqué, David Villa in Carles Puyol) so na letalu za Katalonijo prešerno nazdravljali, glavni zabavljač je bil spet Piqué, ki je seveda priskrbel alkohol, osrednji trenutek pa je pripadel Messiju. Slednji je mirno sedel z mamo, ko ga je Xavi poklical na zdravico:

"Rad bi nazdravil Xaviju in Iniesti. Čeprav sem na koncu nagrado osvojil jaz, si jo onadva zaslužita ravno toliko, ali še bolj od mene. Ta (zlata žoga, op. p.) je zanju," je povedal Messi in požel bučen aplavz celotnega leta Zürich–Barcelona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.