Šport > Nogomet
32 ogledov

Messijevih 91 golov v 10 minutah

Xavi Messi Alba Valladolid Barcelona Liga BBVA Primera Division Španija liga prv Reuters
Lionel Messi je z golom, kako drugače, zaključil svoje rekordno leto 2012, v katerem je zabil verjetno neponovljivih 91 zadetkov. Oglejte si jih, uživajte in razmislite - je ali ni najboljši vseh časov?

S 86. zadetkom leta 2012 je Lionel Messi že pred časom v Sevilli presegel rekordno znamko nemškega napadalca Gerda Müllerja. Kljub načrtni kampanji proti njegovemu dosežku in začetku odkrivanja bolj ali manj neverjetnih rekordov, ki bi zmanjšali pomen njegovega uspeha, je Argentinec odgovoril na najboljši možni način - z dodatnimi petimi goli.

Messi je s sobotnim golom pri Realu Valladolidu zabil 91. in hkrati tudi zadnji gol v koledarskem letu 2012. Dosežek, ki ga bo verjetno nemogoče ponoviti. "E = mc² ... In m pomeni Messi," je po njegovem zadnjem zadetku dejal vzhičeni komentator GolTV Ray Hudson.

Še nekaj statistike: Messi ni zabil gola le šestim od 37 nasprotnikov, ki so imeli to (ne?)srečo, da so se pomerili z njegovimi ekipami. Argentinca je uspelo pri ničli zadržati Benfici, Celti de Vigo, Chelseaju, Villarrealu, Peruju in Savdski Arabiji.

Najbolj razpoložen marca, "najmanj" junija

S 26 zadetki, ki jih je zabil na slabi polovici sezone v španski ligi, bi Messi naslov najboljšega strelca osvojil v kar 46 prejšnjih sezonah Primere Division. Za izboljšanje dosežka ima na voljo še kar malce strašljivih (za nasprotnike, seveda) 21 tekem.

Argentinec je največ golov zabil meseca marca, ko je na sedmih tekmah za Barcelono dosegel 13 golov. Najmanj ploden je bil julij (0 golov), a takrat ni odigral niti ene tekme. Najmanjkrat je mrežo tako zatresel junija, ko je na dveh tekmah za Argentino vseeno zabil kar štiri gole.




Messijevih 91 v desetih minutah:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.