Šport > Nogomet
9 ogledov

Messiju grozi celo zapor

lionel messi EPA
Iz Španije skoraj vsakodnevno prihajajo nasprotujoče si trditve o davčni utaji enega najboljših nogometašev Argentinca Lionela Messija in njegovi odgovornosti.

Kot danes poročajo agencije, bo moral Messi po odločitvi sodišča v Gavi pri Barceloni vendarle na sodišče in v primeru krivde mu grozi celo zaporna kazen.

Gre za neplačane davke v višini 4,1 milijona evrov v obdobju med leti 2007 in 2009. Preiskovalci so na predlog davčne uprave vzeli pod drobnogled finančno poslovanje argentinskega reprezentanta.

V tem tednu so mediji sicer poročali, da Messi ni kriv, kajti glede na njegovo mladost in dejstvo, da je za vse posle skrbel oče, ni mogel vedeti za kakršne koli nepravilnosti.

Nogometaš je že moral z obrestmi vred pred dvema letoma davkariji poravnati pet milijonov evrov, torej celoten neplačani znesek za neprijavljene sponzorske prihodke vključno z zamudnimi obrestmi.

Tožilstvo zdaj njegovemu očetu Jorgeju Messiju očita, da se je v imenu sina skušal izogniti plačilu davkov, ki so izvirali iz trženja njegove medijske podobe, davkom pa se je skušal izogniti z denarnimi nakazili prek čezmorskih podjetij v Belizeju in Urugvaju. A kot kaže, se bo moral pred sodišče zdaj podati tudi zvezdnik Barcelone, ki mu v skrajnem primeru grozi 22 mesecev zaporne kazni.

Argentinski reprezentant je po pisanju revije Forbes četrti najbogatejši športnik na svetu. Na leto naj bi zaslužil skoraj 65 milijonov dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.