Šport > Nogomet
61 ogledov

Messiju ni pomoči: zaradi bruhanja že pri specialistih

Messi Barcelona Valladolid Liga BBVA Španija prvenstvo trening
1/3
EPA
Trener Barcelone Gerardo Martino je na petkovi novinarski konferenci pred tekmo z Valladolidom spregovoril o želodčnih težavah Lionela Messija.

"To ni normalno, a se mu redno dogaja. Nekajkrat je že obiskal specialiste, a mu tega ni uspelo pozdraviti. Vseeno ni nič skrb vzbujajočega, ni normalno, da se mu to dogaja, a ga prav nič ne moti pri delu," se je pred sobotno tekmo v Valladolidu dogodkov iz Bukarešte, kjer je Lionel Messi na tekmi Argentine med prvim polčasom znova bruhal na zelenici, dotaknil njegov klubski trener Gerardo Martino.

Barcelona bo v 27. kolu odprla tekmovalni konec tedna La Lige in bi lahko pred tekmama vodilnega Real Madrida in tretjeuvrščenega Atlética znova prevzela vodstvo na lestvici, čeravno le za nekaj več kot en dan. Real namreč šele v nedeljo gosti Levante, Atlético pa v soboto zvečer odhaja na neugodno gostovanje v Vigo.

Puyol nogometaš institucija

Uvod v gostovanje pri Valladolidu je močno zaznamovala tudi kratka novinarska konferenca kapetana Barcelone Carlesa Puyola, ki je v vnaprej pripravljenem govoru razkril, da se po koncu sezone poslavlja od kluba, ki mu je vdano služil skozi celotno kariero. Martino ga je označil za "nezamenljivega", obenem pa razkril, da mitski kapetan kluba ne razmišlja o trenerski karieri. Legendarne Barçine petice sicer ni uvrstil v ekipo za tekmo.

"To so nezamenljivi nogometaši, z vseh možnih vidikov," je Puyola pohvalil Martino. "Morda sem jaz še najmanj primerna oseba, glede na to, da sem bil z njim le šest ali osem mesecev, a bilo je dovolj, da lahko rečem to, kar sem rekel. To so nogometaši, ki so kot institucije. Barcelona bo nadaljevala svoje življenje in iskala zamenjavo, on pa bo vedno ostal v spominu vseh, ker je pustil neizbrisen pečat. Bo trener? Meni se zdi, da ima vse potrebno, ampak ne bo trener, to mi je povedal sam."

Potrebujejo branilca 

Španski mediji so medtem že začeli ugibati o podobi kluba v prihodnji sezoni, ko naj bi se le zgodila odlašana prenova. Med imeni, ki krožijo v orbiti Camp Noua, je tudi Juventusov čilski zvezdnik Arturo Vidal, a Martino ni želel špekulirati. Tudi o svoji prihodnosti ni razkril ničesar novega.

"Prav nič še nismo govorili o naslednji sezoni. Res je ena novost – odhod Puyola. Klub potrebuje markantnega osrednjega branilca. Glede preostalih nogometašev pa še nisem govoril prav nič. Še enkrat bom rekel, da je Vidal odličen nogometaš, ampak s klubom nisem govoril o nobenem igralcu," je še povedal Martino.

Zamudnika Neymar in Alves

"Ob tekmi z Valladolidom sem zaskrbljen zaradi tega, kar predstavlja za nasprotnika, ki se bojuje z obstanek, doma pa je izgubil le dve tekmi," je pristavil argentinski strateg. "To je bil zelo kratek teden in nogometaši so prišli zelo pozno. Samo danes smo govorili o tekmi, ampak to ne sme biti izgovor. Moramo odigrati dobro tekmo in zmagati. Bom svojo pogodbo izpolnil do konca? Ni mi treba obljubljati ničesar, moram le delati iz dneva v dan in izpolnjevati cilje. Vam mi ni treba zagotavljati ničesar, morda le odgovornim. Nimam česa povedati. Če bom moral govoriti, bom govoril z Zubijem (športnim direktorjem Andonijem Zubizarreto, op. a.) ali predsednikom, ko bom moral."

Med igralci, ki so se z reprezentančnih akcij vrnili še posebej pozno, sta tudi Brazilca Neymar in Daniel Alves. Novi član kluba je v Johannesburgu zablestel s hat-trickom ob visoki zmagi (5:0), Martino pa je z obema na petkovem treningu opravil daljši pogovor, piše dnevnik AS. Šlo naj bi sicer le za informativni pogovor o stanju pripravljenosti pred izjemno pomembno tekmo na stadionu Nuevo José Zorrilla. Poleg Puyola bodo doma ostali Jordi Alba, Alex Song in Ibrahim Afellay, vrača pa se Gerard  Piqué.

Španska liga, 27. kolo:

Sobota ob 16.00:
Real Valladolid – Barcelona

Ob 18.00:
Real Betis – Getafe

Ob 20.00:
Celta Vigo – Atlético Madrid

Ob 22.00:
Granada – Villarreal

Nedelja ob 12.00:
Espanyol – Elche

Ob 17.00:
Almería – Sevilla

Ob 19.00:
Real Madrid – Levante

Ob 21.00:
Valencia – Athletic Bilbao

Ponedeljek ob 20.00:
Osasuna – Málaga

Ob 22.00:
Real Sociedad – Rayo Vallecano

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.