Šport > Nogomet
24 ogledov

Metzelderju bi bilo v čast delati s Pepom

Metzelder Matip Schalke 04 Freiburg 1. Bundesliga Nemčija liga prvenstvo EPA
Nekdanji nemški reprezentant in član Real Madrida, Christoph Metzelder, se v medijih pojavlja kot možni sodelavec novega Bayernovega trenerja Josepa Guardiole, ki bo julija prevzel bavarskega velikana. Metzelder, ki bo po koncu sezone zapustil Schalke 04, seveda dobro govori špansko.

Branilec Schalkeja 04 in nekdanji nemški reprezentant Christoph Metzelder je po zadnji tekmi rudarjev proti Werderju Bremnu priznal, da bi mu bilo v čast sodelovati z bodočim trenerjem Bayerna in nekdanjim španskim nasprotnikom Josepom Guardiolo.

Metzelder je bil tri sezone tudi član Real Madrida in je lahko v živo spremljal začetke Guardiole pri Barceloni, s katero je v štirih fantastičnih letih prevzel primat v španskem nogometu in osvajal pokal za pokalom.

Španski radio Marca je 32-letnega Metzelderja pred kratkim začel povezovati z morebitnim odhodom v München, kjer bi zaradi znanja obeh jezikov lahko pomagal Guardioli. Med možnimi kandidati se je dolgo omenjal še en zdaj že bivši nogometaš Schalkeja in član Reala, Raúl González.

Konec kariere še pod vprašajem

"V tem trenutku sodelujem v veliko pogovorih, ampak o svoji prihodnosti se še nisem odločil," je za časopis RevierSport po zmagi nad Werderjem povedal Metzelder. "Če je kaj resnice pri teh govoricah, potem bi bila to zame velika čast."

Metzelder po seriji poškodb v letošnji sezoni praktično ni igral, v pogovoru za omenjeni časopis pa je še priznal, da se o nadaljevanju kariere še ni odločil, čeprav bo modre iz Gelsenkirchna gotovo zapustil.

"Nisem se še odločil, če bom končal kariero po koncu sezone in mogoče odšel med trenerje ali menedžerje. Kar lahko rečem je, da bom po koncu sezone zapustil Schalke," je še zaključil Metzelder.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.