Šport > Nogomet
27 ogledov

"Michael Jordan je Tim Matavž košarke"

Tim Matavž EPA
Slovenska nogometna reprezentanca bo danes začela priprave na začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Braziliji. Varovance Slaviše Stojanovića v petek v Stožicah čaka Švica, veseli pa predvsem izjemna forma Tima Matavža.

Slovenska nogometna reprezentanca se je danes zbrala na Ptuju, kjer bo opravila prvi del priprav za začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014. Prvi tekmec izbrancev Slaviše Stojanovića, zaradi poškodb ne bo Dareta Vršiča in Samirja Handanovića, bodo Švicarji, ki bodo v Stožicah gostovali v petek.

Prvi zbor slovenske vrste v novem kvalifikacijskem ciklusu ni minil brez težav. Že pred dnevi je bil vprašljiv nastop prvega vratarja in kapetana Samirja Handanovića. Ta zaradi poškodbe desnega kolena, zaradi katere je izpustil že prijateljski obračun z Romuni, nato pa moral na operacijo meniskusa, zagotovo ne bo mogel pomagati proti Švicarjem, zaradi česar je Stojanović poklical Jana Oblaka. Prvi vratar bo tako Jasmin Handanović.

Prav tako pa je moral selektor poiskati zamenjavo tudi za Dareta Vršiča, ki si je na treningu dunajske Austrie prav tako poškodoval koleno, namesto njega je poklical Etiena Velikonjo. Vršičeva poškodba po navedbah iz slovenskega tabora zahteva pet do šest dni terapij, tako da tudi on ne bo nastopil niti proti Norvežanom v gosteh 11. septembra. Vršič se je že vrnil v Avstrijo.

Sicer pa so na Ptuju že Aleš Mertelj, Jasmin Handanovič, Valter Birsa, Mišo Brečko, Andraž Kirm, Armin Bačinović in Dejan Kelhar, zvečer oziroma ponoči na Ptuju pričakujejo še Dominica Maroha, Nejca Pečnika, Tim Matavža, ki je danes v prvenstveni tekmi priti Alkmaarju za PSV (5:1) zabil dva gola, Darijan Matić in Zlatko Dedić. Med zadnjimi se bo slovenski vrsti pridružil Marko Šuler, ki ga v ponedeljek še čaka prvenstvena tekma z Legio iz Varšave.

Seznam igralcev za tekmi s Švico in Norveško:

Vratarji: Vid Belec (Inter), Jasmin Handanović (Maribor), Jan Oblak (Rio Ave);
Branilci: Mišo Brečko (Köln), Boštjan Cesar (Chievo), Bojan Jokić (Chievo), Dejan Kelhar (Qabala), Dominic Maroh (Köln), Andraž Struna (Cracovia), Marko Šuler (Legia Varšava);
Vezisti: Armin Bačinović (Hellas Verona), Josip Iličić (Palermo), Andraž Kirm (Wisla Krakov), Jasmin Kurtić (Palermo), Darijan Matić (Krivi Rog), Aleš Mertelj (Maribor), Aleksander Radosavljević (Den Haag), Mirnes Šišić (Kreta);
Napadalci: Valter Birsa (Genoa), Zlatko Dedić (Bochum), Tim Matavž (PSV), Zlatan Ljubijankić (Omiya Ardija), Nejc Pečnik (Sheffield Wednesday), Etien Velikonja (Cardiff City).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.