Šport > Nogomet
47 ogledov

Míchel: "Ne želim gledati trenerja, ki trpi"

Olympiakos - Manchester United Reuters
Manchester United in Zenit čaka težka naloga v boju za uvrstitev v četrtfinale Lige prvakov.

Povratna tekma osmine finala Lige prvakov med Manchester Unitedom in Olympiakosom bo danes štela dvojno. Če gre verjeti medijem, je poleg mesta v četrtfinalu v zraku tudi služba trenerja Uniteda Davida Moyesa. Ta se s svojo prihodnostjo ne ukvarja, zaveda pa se, da bo težko preobrniti poraz z 0:2 s tekme v Grčiji.

"Če bi nam uspelo, bi bilo to izjemno za dvig morale, toda zavedamo se, da smo se na prvi tekmi spravili v zelo slab položaj. A verjamemo v preobrat, kar bomo poskušali pokazati tudi nocoj na igrišču," je Škot optimističen pred tekmo, na kateri si United ne more privoščiti vnovičnega spodrsljaja.

Nekdanji vratar šokiran nad formo vragov

Nad formo nekdanjega kluba je šokiran rezervni vratar Olympiakosa Roy Carroll, ki verjame, da Grki lahko uženejo letos slabe rdeče vrage. "To je velik šok, še nikoli nisem videl, da bi si ta ekipa ustvarila tako malo priložnosti. Moramo igrati tako kot na domači tekmi in vseskozi napadati. Vseeno moramo spoštovati United, ki še vedno lahko preobrne rezultat."

Veliko mero sočutja do kolega na klopi Angležev je pokazal Španec Míchel, ki vodi Olympiakos, ki pa kljub temu napoveduje nov udarec za Škota. "David Moyes trpi in nočem gledati trenerja, ki trpi. Trudi se, a včasih rezultati tega ne pokažejo. David Moyes ni naš sovražnik. Nič osebnega nimam proti njemu, a imamo lepo priložnost, da izločimo Manchester United."

Čudeži se dogajajo

Aktualni evropski podprvaki iz Dortmunda so si na prvi tekmi v St. Peterburgu priigrali lepo prednost, ki jim je na stežaj odprla vrata v četrtfinale Lige prvakov. Rusi ne obupujejo, a vedo, da jih čaka trdo delo. Vodenje Zenita je pred kratkim sicer prevzel Portugalec André Villas-Boas, ki pa nocoj še ne bo sedel na klopi. Tam bo delo trenerja opravljal Sergej Semak, ki si ne dela utvar: "Naše možnosti so majhne, a tudi čudeži se kdaj zgodijo."

Na drugi strani trener Borussie Jürgen Klopp noče prehitevati dogodkov: "Na prvi tekmi smo si pridobili prednost, nič več in nič manj. Načrt je, da tudi danes odigramo dobro nogometno tekmo. Ne bomo veliko tvegali, a neumno bi bilo, če bi se na domači tekmi samo branili."

Ruski Zenit bo imel na tekmi vsaj to prednost, da ima na voljo vse nogometaše. Pri domačih, ki imajo že vso sezono težave s poškodbami, bodo tokrat nekoliko oslabljeni v zvezni vrsti, kjer bosta zaradi poškodb manjkala Sven Bender in Marco Reus.

Liga prvakov (osmina finala), povratni tekmi:

Ob 20.45:
Manchester United – Olympiakos /0:2/
Borussia Dortmund – Zenit St. Peterburg /4:2/

/X:Y/ - izid prve tekme

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.