Šport > Nogomet
20 ogledov

Milan ga ima polne žepe

Kaka je najbolje plačani nogometaš v Serie A. Žurnal24 main
Razlika med bogatimi in revnimi nogometnimi klubi v Italiji je vse večja. Pri bogataših prednjači AC Milan.

Časnik Gazzetta dello Sport poroča, da bogati klubi s severa, kot so milanski AC Milan in Inter ter torinski Juventus, dobesedno razmetavajo z denarjem, šibkejši klubi pa se borijo le še za preživetje. Po pisanju časnika naj bi AC Milan, zmagovalec lige prvakov, v letošnji sezoni samo za plačilo nogometašev porabil 120 milijonov evrov. Trije najbogatejši klubi AC Milan (120 milijonov), Inter (110) in torinski Juventus (96,9), ki imajo tudi najmočnejše sponzorje in dobijo največji delež iz prodaje televizijskih pravic, imajo na voljo skoraj toliko sredstev, kot vseh preostalih 17 moštev v ligi skupaj.

Najdražji nogometaš na Apeninskem polotoku je še naprej Kaka, ki na leto prejme plačilo v neto višini šestih milijonov evrov oziroma več kot vsi nogometaši Cagliarija skupaj. Sledi mu zvezdnik AS Rome Francesco Totti s 5,46 milijona evrov. Najslabše plačani nogometaš Serie A v letošnji sezoni je 19-letni nogometaš AC Parme Daniele Papponi, ki na leto zasluži 60.000 evrov. Kaka toliko dobi v približno štirih dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.