Šport > Nogomet
16 ogledov

Milan in Birsa že januarja na Hondin pogon

Honda Götze CSKA Moskva Bayern Liga prvakov EPA
Italijanski prvoligaš AC Milan je potrdil prestop japonskega reprezentanta Keisukeja Honde, ki se bo klubu pridružil brez odškodnine iz moskovskega CSKA.

Eden največjih zvezd japonskega nogometa in dolgoletni reprezentant Keisuke Honda, ki se je CSKA Moskvi leta 2010 pridružil iz nizozemskega VVV-Venla, se bo po dolgem bojevanju z vodilnimi pri ruskem prvoligašu na San Siro preselil takoj po novem letu, ko se mu izteče pogodba.

"Zdaj lahko to rečemo," je za Sky Sport Italia dejal "zdaj-ne-več-odhajajoči" podpredsednik Milana Adriano Galliani. "Od 3. januarja 2014 bo Keisuke Honda Milanov igralec. Nosil bo dres s številko deset."

Debi proti Kurtiću

Galliani je še namignil, da bi lahko japonski svetlolasec debitiral že proti novemu prvoligašu Sassuolu, kjer igra slovenski reprezentant Jasmin Kurtić. Belokranjec se bo z moštvom Valterja Birse pomeril 12. januarja.

Milan je bil v igri za prestop Honde že poleti, a se s CSKA niso mogli dogovoriti za primerno odškodnino. 27-letnik bo prvi zimski "nakup" rdeče-črnih, ki po slabem začetku sezone v Serie A za vodilnim Juventusom zaostajajo že za 22 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.