Šport > Nogomet
18 ogledov

Milan in Real na kolenih

liga prvakov torek 16 2. Manchester United Milan Rooney Žurnal24 main
Prvi tekmi osmine finala nogometne Lige prvakov sta že takoj postregli s presenečenji. Manchester je v gosteh s 3:2 premagal Milan, medtem ko je Real Madrid izgubil proti Lyonu.

Prvi tekmi osmine finala Lige prvakov sta kar takoj postregli s presenečenji. Čeprav velja Manchester United v dvoboju z AC Milanom za favorita za napredovanje, poraz rosonerov pred domačimi gledalci in kar trije zadetki v mreži vratarja Dide vseeno presenečajo. Junak tekme je zagotovo Wayne Rooney, ki je z dvema hitrima zadetkoma v slabih osmih minutah najverjetneje pokopal upe Milana, ki bo morat tako na Old Traffordu zabiti dvakrat, seveda ob predpostavki, da varovanci Sir Alexa Fergusona ne zadanejo niti enkrat.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Lyon je v letošnji Ligi prvakov pokazal že nekaj zares lepih in prepričljivih predstav, v gosteh so recimo premagali sloviti Liverpool, kljub temu pa velja minimalna zmaga Francozov nad madridskim Realom za manjše presenečenje. Rezultat pa niti ne preseneča zaradi zmage same, ampak bolj zaradi dejstva, da je Olympique svojo mrežo uspel ohraniti nedotaknjeno, čeprav se nahaja kraljevi klub iz španske prestolnice v izredni strelski formi.

V sredo zvečer bosta na sporedu obračuna osmine ginala Porto - Arsenal in Bayern München - Fiorentina, v torek, 23. februarja, se bodo udarili Stuttgart in Barcelona ter Olympiacos in Bordeaux, v sredo, 24. februarja, pa še CSKA Moskva in Sevilla ter Inter in Chelsea.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Milan : Manchester United 2:3
Ronaldinho (3), Seedorf (85); Scholes (36), Rooney (66, 74)

Olympique Lyon : Real Madrid 1:0
Makoun (47)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.