Šport > Nogomet
18 ogledov

Milan in Roma izkoristila spodrsljaj Interja

1/11
Žurnal24 main
Milan in Roma sta zelo dobro izkoristila spodrsljaj vodilnega Interja v 25. kolu Serie A. Oba najbližja zasledovalca črno-modrih sta zmagala, medtem ko so aktualni prvaki le remizirali.

Juventus je na gostovanju pri Bologni z golom Diega v četrti minuti hitro povedel. Gostje so ves prvi polčas pritiskali in si ustvarili še nekaj lepih priložnosti, iz katerih bi lahko zadeli. A tudi domači nogometaši niso igrali slabo, še več, zadeli so celo vratnico, a mreža varovancev Zaccheronija je v prvem polčasu ostala nedotaknjena.

Nogometaši Bologne so dobro krenili v drugi polčas in iz polpriložnosti z nekaj sreče prišli do zadetka – izenačil je Antonio Busce v 50. minuti. Izjemno lepo priložnost so imeli domači tudi 13 minut kasneje, ko so zapravili izjemno lepo priložnost za zadetek. A kdor ne da, dobi – pravijo. Že dve minuti kasneje je nogometaše Bologne kaznoval Antonio Candreva, ki je Juventus tako zagotovil novo prvenstveno zmago.

Rekorder Mourinho
Fenomenalni rekord ligaške nepremagljivosti Joseja Mourinha, ki se vleče že 158. tekem in sega še v čas pri londonskem Chelseaju, že dolgo časa ni bil na tako resni preizkušnji, kot ravno v soboto, ko je na San Siro prišla petouvrščena Sampdoria. V mislih Nerazzurrov in predvsem njihovega trenerja je seveda njegov povratek na Stamford Bridge naslednji teden in živci so bili zelo tanki.

Zaradi prekrška kot zadnji mož obrambe je prvi rdeče videl Argentinec Walter

Vodstvo italijanskega nogometnega prvoligaša Udineseja, pri katerem brani slovenski reprezentant Samir Handanović, je po slabih izidih na zadnjih tekmah in sobotnem porazu proti Genoi (0:3) odpustilo trenerja Giannija De Biasija. Na njegovo mesto je prišel Pasquale Marino, poroča spletna stran kluba.

Samuel, že nekaj minut kasneje pa mu je zaradi drugega rumenega kartona sledil še njegov južnoameriški "bratranec" Ivan Cordoba. Vse možnosti, da bi Rene Krhin dobil kaj priložnosti s klopi za rezervne igralce, so tako nemudoma splavale po vodi. Tekma je bila veliko bolj kot igri nogometa podobna pretepanju in priložnosti ni bilo veliko. Napetost na tribunah se je stopnjevala in vrhunec dosegla v 56. minuti, ko je v kazenskem prostoru padel Samuel Eto'o, a mu je sodnik Paolo Taglivento podelil karton za simuliranje. Stadion je izbruhnil, Mourinho je norel, gledalci pa so začeli z znamenito špansko "panolado" (mahanjem z belimi robčki). Še tretji rdeči karton je bil delo nasprotnega igralca - v 73. minuti je pordečel še Giampaolo Pazzini. Inter tako še tretjič zapored ostaja brez zmage, Roma in AC Milan pa imata lepo priložnost, da Serie A po nekaj mesecih spet naredita zanimivo. In izenačeno. Milan in Roma sta naredila ravno to, saj sta se veselila zmag. Italijansko prvenstvo je tako znova nekoliko bolj razburljivo in napeto.

"Naš prvi cilj mora biti, da ohranimo naš gol zaprt." - trener Udineseja Gianni Di Biasi

Leonardo namignil na odhod
"Če predsednik hoče, da odidem, bo ena beseda dovolj," je na sobotni novinarski konferenci pogumno dejal trener AC Milana Leonardo. Predsednik kluba Silvio Berlusconi je namreč okrcal njegovo taktiko na tekmi Lige prvakov proti Manchester Unitedu.

Modre besede stratega Videmčanov pred gostovanjem v Genovi znova niso padle na plodna tla. Bianconeri v letošnji sezoni sploh še niso slavili na gostovanju in tudi izlet v pristanišče ni bil drugačen. Slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića je v 30. minuti načel Robert Acquafresca, ki je pobral odpadek po obrambi "Sarme". Vajo je ponovil v drugem polčasu, ko je izkoristil strel iz enajstih metrov. Stvari je še poslabšala izključitev Christiana Zapate, le nekaj minut kasneje pa so domači že vodili s 3:0 po golu Rodriga Palacia. Videmčani bodo po nedeljskih tekmah sicer imeli tekmo manj, toda situacija ob slovenski meji še zdaleč ni rožnata.

Lestvica:
1. Inter 55 točk
2. Roma 50
3. Milan 48
4. Juventus 41
5. Napoli 40
6. Palermo 40
7. Sampdoria 40
8. Cagliari 38
9. Genoa 38
10. Fiorentina 34
11. Bari 32
12. Chievo 32
13. Parma 30
14. Bologna 28
15. Lazio 25
16. Udinese 24
17. Catania 24
18. Livorno 23
19. Atalanta 21
20. Siena 17

Italijanska liga, 25. kolo:

Genoa : Udinese 3:0 (1:0)
Acquafresca (30, 53/11-m), Palacio (64)
RK: Zapata (58/Udinese)
S. Handanović (Udinese) je branil celo tekmo.

Inter Milan : Sampdoria 0:0
RK: Samuel (30), Cordoba (38/oba Inter); Pazzini (74/Sampdoria)

AS Roma : Catania 1:0 (1:0)
Vučinić (18)

Atalanta :  Chievo 0:1 (0:1)
Pellisier (44), Jokić je na klopi za rezerve

Bologna :  Juventus 1:2 (0:1)
Busce (50); Diego (4), Candreva (66)

Cagliari : Parma 2:0 (2:0)
Lazzari (6), Matri (39)

Fiorentina : Livorno 2:1 (0:1)
Vargas (62), Gilardino (78); Rivas (36)

Palermo : Lazio 3:1 (2:0)
Hernandez (1), Miccoli (28/11-m), Nocerino (75); Kolarev (79)

Siena : Napoli 0:0

Bari : AC Milan 0:2 (0:1)
Borriello (43), Pato (69)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.