Šport > Nogomet
11 ogledov

Milan na kolenih na Siciliji

cordoba Žurnal24 main
V derbiju 14. kola Serie A je Inter pred domačimi gledalci z 2:1 premagal Napoli. Roma je z zadetkom Francesca Tottija ugnala Fiorentino, Milan je kapituliral v Palermu (1:3).
 

Italija, 14. kolo

Catania : Lecce 1:1
Juventus
: Reggina 4:0
Roma : Fiorentina 1:0
Atalanta
: Lazio 2:0
Cagliari :
Sampdoria 1:0 
Genoa : Bologna 1:1
Inter : Napoli 2:1
Siena
: Torino 1:0
Udinese : Chievo 0:1
Palermo : Milan 3:1

Na San Siru je Inter začel silovito in povedel v 16. minuti, ko je po podaji s kota z leve strani z levico iz voleja zadel Ivan Cordoba. Vratar Napolija Gennaro Iezzo je moral drugič po žogo v mrežo le osem minut kasneje, ko je po podaji Julia Cruza s peto in strelu Maicona, s peto spremenil smer leta žoge Sulley Muntari in na semaforju je pisalo 2:0. Gostje iz juga so odgovorili v 26. minuti, ko je po sijajni dvojni podaji Ezequiela Lavezzija in Marcela Zalayete prvi hladnokrvno ukanil vratarja Julia Cesarja. Po odmoru so modri iz Neaplja še bolj strnili vrste in bili blizu izenačenja ob strelu Lavezzija v uvodnih minutah nadaljevanja, nato pa so varovanci Joseja Mourinha umirili igro in bili nevarni predvsem ob poskusih Zlatana Ibrahimovića. Švedski reprezentant je bil najbližje zadetku v sodnikovem podaljšku, ko je s prostega strela za las ustrelil mimo leve vratnice Iezza. Vezist Muntari je tako še drugič zapored odločil srečanje na San Siru, saj je pred tednom dni četa modro-črnih prav z njegovim zadetkom premagala Juventus.

Roma je slavila na krilih Francesca Tottija. © Reuters

 
Od ostalih nedeljskih popoldanskih tekem omenimo slavje Rome pred domačimi gledalci proti Fiorentini. Za sinove volkulje je odločilni zadetek s strelom z roba kazenskega prostora zabil Francesco Totti . Varovanci Luciana Spalettija so tako po slabem začetku sezone slavili tretjič zapored. Z enakim izidom kot na Olimpicu se je končalo tudi srečanje na stadionu Friuli, kjer je Chievo prišel do zmage, potem ko je branilec Udineseja Felipe nesrečno premagal slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanoviča . Presenetljivo je klonil tudi Lazio, ki je moral v Bergamu v drugem polčasu priznati premoč Atalanti.

Fabrizio Miccoli je načel mrežo Milana. © EPA

 
V večernem nedeljskem obračunu je na stadionu Renzo Barbera bolje pričel Palermo, ki je dvakrat ogrozil vrata  Milana ob strelih Fabrizia Miccolija z razdalje. Rossoneri so odgovorili v 26. minuti, ko je vratar Marco Amelia  na robu kazenskega prostora zrušil Alexandra   Pata, sodnik pa je neopravičeno pokazal na 11-metrovko. Ronaldinho je ustrelil natančno, a je njegov strel sijajno zaustavil vratar gostiteljev. Drugi polčas se je začel z naletom Palerma, ki je v 49. minuti povedel po sijajnem diagonalnem strelu Miccolija. Četa Davida Ballardinija je vodstvo podvojila deset minut kasneje, ko je po natančni diagonalni podaji Fabia Liveranija  s 15 metrov z glavo neubranljivo zadel Edison Cavani . Odpor evropskih prvakov iz leta 2007 je bil dokončno zlomljen v 79. minuti, ko je po podaji Federica Balzarettija z leve strani z glavo zabil še Fabio Simplicio . V naslednjem napadu so varovanci Carla Ancelottija uspeli doseči le častni zadetek, ko je z 11-metrovke v drugem poskusu zadel Ronnie.

Alessandro Del Piero je nepogrešljiv član Juventusa že 15 sezon. © EPA

 
Sobotno srečanje na razmočenem stadionu Comunale je bolje pričel Juventus, ki je najprej zapravil dve priložnosti, ko sta z razdalje zgrešila Mohamed Sissoko in Pavel Nedved , nato pa je stara dama povedla v 27. minuti. Akcijo je s podajo s peto začel Alessandro Del Piero , nadaljeval Nedved, v zaključku pa je natančno pod prečko meril Mauro Camoranesi . Reggina je bila blizu izenačenja šest minut kasneje, ko je strel Santosa zaustavil okvir vrat. V zaključku prvega dela so varovanci Claudia Ranierija podvojili vodstvo, ko se je v kazenskem prostoru Reggine po obratu najbolje znašel Amauri. Pred drugim delom je nogometaše na olimpijskem stadionu pričakalo sneženje, ki pa ni imelo večjega vpliva na potek srečanja. Juve je do tretjega zadetka na srečanju prišel, ko je v 62. minuti po podaji s prostega strela Marca Marchionnija  z glavo zadel centralni branilec Giorgio Chiellini . Gostje so nato le uspeli matirati vratarja evropskih prvakov iz leta 1996 Alexandra Manningerja , a je bil zaradi prehitro izvedenega prostega strela zadetek Franca Brienze v 67. minuti razveljavljen. Na nasprotni strani pa je udeleženec Lige prvakov nadaljeval z učinkovito igro in v 76. minuti je po prekršku nad Sebastianom Giovincom z 11-metrovke zadel še Del Piero. Kapetan Juventusa je zabil že svoj 250. zadetek v črno-belem dresu moštva iz Torina. Reggina je tako po dveh zaporednih zmagah doživela poraz, Juve pa je po porazu proti Interju in remiju z Zenitom le prišel do polnega plena. V popoldanskem sobotnem srečanju sta se Catania in Lecce razšla brez zmagovalca (1:1). Gostje tako tudi na deveti zaporedni tekmi niso uspeli zmagati.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.