Šport > Nogomet
11 ogledov

Milan na Meazzi osramotil Arsenal

Robinho
1/17
Reuters
Milan je na prvi tekmi osmine finala na stadionu Guiseppeja Meazze s kar 4:0 odpravil londonski Arsenal in je z eno nogo in pol že v četrtfinalu. Zenit je v mrzlem Sankt Peterburgu na krilih Romana Širokova s 3:2 ugnal Benfico in si pred povratnim srečanjem v Lizboni priboril pomembno prednost.

Milan je na domačem stadionu začel zelo napadalno, kar se mu je obrestovalo v 15. minuti, ko je povratnik po poškodbi Kevin Prince Boateng z lepim strelom nekoliko z desne strani kazenskega prostora ugnal Wojciecha Szczesnyja. Tudi v nadaljevanju so Italijani bili boljši tekmec, v 38. minuti pa so svojo igro nagradili z drugim zadetkom. Zlatan Ibrahimović je po levi strani prodrl v kazenski prostor, podal žogo pred gol do Robinha, ki je iz bližine zadel z glavo. Tik pred koncem polčasa je še enkrat nevarno sprožil Boateng, ki je – spet nekoliko z desne strani – zatresel le zunanji del mreže.

Arsene Wenger je ob začetku drugega polčasa v želji po rešitvi iz zagate na igrišče poslal ljubljenca navijačev londonskega moštva Thierryja Henryja. Toda načrt se mu je hitro izjalovil. Že v 49. minuti je namreč Robinho z roba kazenskega prostora znova premagal Poljaka v Arsenalovih vratih in zadel že za 3:0. Povsem nebogljeni topničarji so pred koncem prvega obračuna, ki je praktično odločil tudi potnika v četrtfinale, morali pobrati še eno žogo iz svoje mreže. V 79. minuti je Ibrahimović priigral enajstmetrovko in jo sam tudi uspešno izvedel za končnih 4:0.

Širokov pokopal upe Benfice

Mrzlo vreme v Sankt Peterburgu je uvodoma bolj spodbodlo Portugalce, ki so prevzeli igro v svoje noge in v 21. minuti povedli, ko je Maxi Pereira iz bližine žogo potisnil v mrežo Zenita. Le sedem minut pozneje so se malce pogreli tudi domači navijači ob aplavzu za izenačujoči zadetek Romana Širokova, ki je zadel z volejem. Po tem golu so ritem narekovali domači, predvsem Širokov in Aleksander Keržakov sta dobro opravljala svoje naloge, a se izid do konca polčasa ni spremenil.

Zato pa se je v 71. minuti, ko so igralci Zenita po lepi akciji Vladimirja Bistrova in Keržakova povedli z golom Sergeja Semaka, ki je vratarja Benfice Arturja ugnal kar s peto. Rusi so bili tudi v zaključku tekme tisti, ki so si želeli doseči še kakšen zadetek, ki so bolj pritiskali, medtem ko so Portugalci delovali, kot da so zadovoljni z doseženim golom v gosteh, ki bi lahko na povratnem obračunu igral ključno vlogo. Toda v 87. minuti si je nezanesljivi domači vratar Jurij Ževnov privoščil novo napako, ki jo je kaznoval Oscar Cardozo. Ko so se Portugalci veselili še ugodnejšega izhodišča pred povratnim obračunom, pa je Širokov s svojim drugim golom v 88. minuti le svoji ekipi priigral zmago.

Že v torek je branilka naslova Barcelona na prvi tekmi v Leverkusnu premagala Bayer s 3:1 (1:0), Lyon pa je doma ugnal Apoel iz Nikozije z 1:0 (0:0). Liga prvakov se bo s preostalimi prvimi tekmami osmine finala nadaljevala v torek, 21. februarja, ko bosta na sporedu dvoboja CSKA MoskvaReal Madrid in Napoli Chelsea, ter v sredo, 22. februarja, ko bodo igrali še Basel in Bayern München ter Olympique Marseille in Inter Milano.

Liga prvakov, osmina finala, prvi tekmi:

Zenit : Benfica 3:2 (1:1)
Širokov (27, 88), Semak (71); Maxi Pereira (20), Cardozo (87)

Milan : Arsenal 4:0 (2:0)
Boateng (16), Robinho (37, 49), Ibrahimović (80/11-m)

Komentarjev 1
  • Claudius Maximus 02:47 16.februar 2012.

    na San Siru je pravilno, ko je govora o tekmi Millana AC...Giuseppe Meazza velja samo za tekme Interja...Milanisti bi vam zamerili...