Šport > Nogomet
24 ogledov

Milan od januarja na Hondin pogon

Honda Lausanne Lozana CSKA Moskva Evropska liga EPA
Japonski reprezentant Keisuke Honda je že podpisal pogodbo z italijanskim prvoligašem AC Milanom, ki se mu bo pridružil po 31. decembru, ko se mu izteče pogodba s CSKA Moskvo.

AC Milan je že prejel vse ustrezne dokumente za urejanje prestopa, piše japonski dnevnik Sports Nippon, ki poroča o prestopu enega od najbolj priljubljenih nogometašev v deželi vzhajajočega sonca Keisukeja Honde.

Honda je že avgusta želel zapustiti vrste CSKA Moskve in se preseliti k Milanu, a je takrat prestop padel v vodo, saj so pri moskovskem klubu zanj želeli previsoko odškodnino. Podpredsednik Milana Adriano Galliani je pred dnevi potrdil, da so s Hondo dogovor o prestopu tudi uradno zapečatili. Ko bodo pri CSKA izdali njegov certifikat, bo avtomatično registriran kot igralec Milana.

Končno iz ruskega ujetništva

Sedemindvajsetletnik, ki je pomagal Japonski do uvrstitve med 16 najboljših na svetovnem prvenstvu 2010, že dlje časa želi zapustiti moskovski klub, a se je vsakič znova zataknilo pri odškodnini. Zdaj se bo Milanu pridružil kot prosti igralec.

Po skoraj štirih letih pri ruskem prvaku si Honda želi nastopati za kakšen večji evropski klub, da bi v čim boljši formi pričakal nogometno svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto Braziliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.