Šport > Nogomet
40 ogledov

Milan odpustil trenerja Allegrija: prihaja Seedorf?

massimiliano allegri EPA
Vodstvo AC Milana je po nedeljskem ligaškem porazu pri Sassuolu odpustilo trenerja Massimiliana Allegrija.

"AC Milan želi sporočiti, da je Massimiliano Allegri s svojim strokovnim štabom razrešen vseh dolžnosti," so v sporočilu za javnost v ponedeljek zapisali pri AC Milanu. To je prvi večji kadrovski premik novega vodstva z dolgoletnim direktorjem Adrianom Gallianijem in hčerjo mitskega predsednika kluba Silvia Berlusconija Barbaro Berlusconi na čelu. 

Sedemkratni evropski prvaki v letošnji sezoni preživljajo pravo kalvarijo, ki je nove razsežnosti dobila na nedeljski tekmi pri Sassolu. Ekipa Jasmina Kurtića, ki je šla v obračun z rdeče-črnimi kot ena izmed zadnjeuvrščenih v ligi, je proti moštvu Valterja Birse zaostajala že z 0:2, nato pa z neverjetnimi štirimi goli Domenica Berardija "milaniste" premagala in jih pustila na šele 11. mestu Serie A, le šest točk nad mesti, ki vodijo v drugo ligo.  

Priložnost za Inzaghija, Seedorfa

"AC Milan bi se rad zahvalil gospodu Allegriju in njegovim sodelavcem za njihov čas pri klubu, želi pa jim vse najboljše v prihodnosti. Trener Mauro Tassotti bo v tem času prevzel vodenje ekipe," so dodali pri rdeče-črnih.

Allegri, ki odhaja z le petimi zmagami v Serie A v letošnji sezoni, je bil že dalj časa na udaru, medtem ko je v zakulisju prihajalo do potresov v klubskem vodstvu. Ob ohranjenem "statusu quo", Galliani svojega položaja ni zapustil, je skupaj z Berlusconijevo zdaj odžagal trenerja. Mediji so s prihodom na vročo klop že večkrat povezovali nekdanjega člana kluba Clarencea Seedorfa in trenerja mlade ekipe Filippa Inzaghija.

Besede Lippija izzvenele v prazno

Nekdanji trener Cagliarija klub zapušča po dobrih treh letih, potem ko je v svoji prvi sezoni 2010/11 osvojil edini scudetto. V enem izmed zadnjih intervjujev okrog novega leta je mirni 46-letnik že priznal, da naslednjega božiča ne bo slavil kot trener "vragov". Berlusconijeva je takoj po tekmi s črno-zelenimi dejala, da je bila nedeljska predstava nesprejemljiva.

"Razočarani smo po takšnem večeru, ki potrjuje, da se je treba spremeniti. Naši navijači ne morejo tolerirati takšnih nesprejemljivih predstav," je dejala. Allegriju je v bran sicer nedavno stopil legendarni trener Marcello Lippi, ki je opozoril na dejstvo, da je donedavni strateg Milana vsako sezono začel s povsem spremenjeno ekipo, iz katere pa je vedno znal izvleči največ.

K spremembam je že nekajkrat v letošnji sezoni, tudi v nedeljo, pozval legendarni komentator Tiziano Crudeli:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.