Šport > Nogomet
21 ogledov

Milan prihaja po presenečenje, a brez Ibre!

Lionel Messi David Villa Andres Iniesta gol zadetek proslavljanje proslava vesel Žurnal24 main
V torek se začenja nova sezona nogometne Lige prvakov. In to na kakšen način! Evropski prvak Barcelona bo v skupini H gostila italijanski Milan. Rossoneri so dan pred tekmo sporočili, da je zaradi poškodbe doma ostal Zlatan Ibrahimović. Nekdanji napadalec Barçe naj bi imel težave s stegensko mišico.

Spopad velikanov bo v središču pozornosti nogometne javnosti. Tako Barceloni kot Milanu je spodrsnilo v zadnjem kolu domačih prvenstev. Barca je v gosteh z Real Sociedadom igrala 2:2, enak izid pa je Milan doma iztržil proti Laziu.

Trener katalonskega ponosa Pep Guardiola bo v ogenj poslal nekoliko spremenjeno postavo. Eric Abidal bo v obrambi zamenjal 21-letnega Andreua Fontàsa, njegov partner v osrčju obrambe pa bo kapetan Carles Puyol, ki je okreval po operaciji kolena. Na sredini igrišča bosta začela Sergio Busquets in Andres Iniesta, medtem ko bosta na klopi čakala Thiago Alcantara in Seydou Keita. V zadnji prvenstveni tekmi jo je skupil novinec Alexis Sanchez, ki bo počival osem tednov, zato se bo na njegov položaj na levem krilu premaknil David Villa. Seveda ne bo manjkal prvi zvezdnik moštva, Argentinec Leo Messi. Še vedno pa za igro ni pripravljen branilec Gerard Pique, ki se je poškodoval v pripravljalnem obdobju.

V katalonskem taboru se dobro zavedajo, da jih čaka izjemno težka naloga. "Milan je izjemno kakovostna ekipa. Zlatan Ibrahimović, Antonio Cassano in Robinho so zelo nevarni. Za nas je pomembno, da tekmovanje odpremo s tremi točkami. Upamo, da bomo razveselili naše navijače," je pred tekmo dejal Busquets, ki bo zadolžen za razbijanje igre Milanove vezne vrste.

Tudi trener Milana Massimiliano Allegri bo po remiju z Lazijem malce premešal karte. Na sredini igrišča bo priložnost dobil nekdanji igralec Barce Marc van Bommel, medtem ko bo Gennaro Gattuso tudi tokrat počival zaradi štirih tekem kazni iz prejšnje sezone. Prav tako bo v prvi postavi najverjetneje Antonio Nocerino, ki bo dobil prednost pred Massimom Ambrosinijem. "Barcelona je najmočnejša nogometna ekipa ta čas. Njene moči se dobro zavedamo in vemo, da se lahko kosamo z njo. Prepričani smo, da lahko v Barceloni pridemo do dobrega rezultata," je dejal Allegri, ki je vesel, da se je ekipi kot posojeni igralec Liverpoola pridružil Alberto Aquilani: "Aquillani je izjemen, lahko pokrije vse položaje na sredini igrišča."

Verjetni prvi postavi:

Barcelona (4 – 1 – 2 – 3)
Valdes; Alves, Puyol, Abidal, Adriano; Busquets, Xavi, Iniesta; Pedro, Messi, Villa.

AC Milan (4 – 3 – 1 – 2)
Abbiati; Abate, Nesta, Silva, Antonini; Nocerino, van Bommel, Aquillani; Boateng; Cassano, Pato.

Ali ste vedeli?

  • Vratar Victor Valdes je novi rekorder po številu nastopov v dresu Barcelone. S 410 nastopi je prehitel legendarnega vratarja Andonija Zubizarreto.
  • Guardiola je najuspešnejši trener v Barcelonini zgodovini. Osvojil je 12 lovorik, Johan Cruyff jih ima na svojem računu 11.
  • Barcelona je zadnji evropski poraz na domačem Camp Nouu doživela v sezoni 2009/10, ko jo je z 2:1 presenetil ruski Rubin. Odtlej je nanizala deset tekem brez poraza.
  • AC Milan je v italijanskem prvenstvu z remijem proti Laziu podaljšal niz tekem brez poraza na devet.
  • Milan je v zadnjih desetih sezonah, ko je igral v Ligi prvakov, vselej dobil uvodno tekmo v skupini. Nekoliko manj optimističen je pogled na zadnje štiri tekme rdeče-črnih v elitnem klubskem tekmovanju. Milan je zmagal le enkrat, v zadnjih treh tekmah pa ni zabil gola.
  • Barcelona in Milan sta se doslej pomerila 11-krat. Vsaka ekipa je zmagala po štirikrat, na treh tekmah pa ni bilo zmagovalca.
  • Najbolj živ je zagotovo spomin na finalno tekmo Lige prvakov leta 2004. Takrat je Milan v Atenah zmagal s 4:0.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.