Šport > Nogomet
9 ogledov

Milan slavil "pri" Interju!

(Foto: Reuters)
1/31
Žurnal24 main
Težko pričakovani 176. milanski derbi v Serie A je še 59-ič pripadel nogometašem Milana. Varovanci Rafaela Beniteza so na stadionu Guiseppeja Meazze izgubili z 0:1!

Tekma se ni začela po željah domačih navijačev, saj je že v peti minuti iz 11-metrovke zadel Zlatan Ibrahimović. Šved je prav sam izsilil 11-metrovko, potem ko ga je v kazenskem prostoru pokosil Marco Materazzi. ''Gostje'' so v prvem polčasu zabili še enkrat, a je Robinho gol dosegel iz prepovedanega položaja, tako da ta ni veljal. Medli nogometaši Interja se po zadetku Milana dolgo časa niso pobrali, ravnotežje so vzpostavili šele ob koncu prvega polčasa, ko so preko Wesleyja Sneijderja s prostega strela imeli najlepšo priložnost v prvih 45 minutah.

 

V drugi polčas sta moštvi vstopili z izenačeno igro, a vse se je spremenilo, ko je v 60. minuti drugi rumeni karton po provokaciji Gorana Pandeva prejel Ignazio Abate. Nogometaši Interja so v zadnjih 30 minutah prevzeli pobudo in pritisnili na vrata Abbiatija, a na stadionu Guiseppeja Meazze so streljali s slepimi naboji.

 

Palermo zacelil rane po porazu v Milanu
Tekmo so bolje otvorili gostujoči nogometaši, ki so si ustvarili več priložnosti, s katerih bi lahko premagali domačega vratarja Salvatoreja Siriguja. Že v 22. minuti je Maxi Lopez, potem ko je s finto brez težav iz igre vrgel Armina Bačinovića, streljal s kakšnih šestih metrov, a se je izkazal Sirigu. Sledila je še akcija Martinha, nato pa so svojo priložnost izkoristili nogometaši Palerma. V 33. minuti je Javier Pastore z glavo premagal gostujočega vratarja Mariana Andujarja. Gostje so protestirali, češ da je Josip Iličić, ki je bil v prepovedanem položaju, zakrival pogled Andujarju, toda sodnik je gol priznal.

Že po 45 sekundah igre v drugem polčasu pa je na semaforju pisalo 1:1, gol za goste je dosegel nekdanji Palermov igralec Christian Terlizzi. A veselje nogometašev Catanie ni trajalo prav dolgo, natančneje 40 sekund, saj je za veselje na siciljanskih tribunah še enkrat več letos poskrbel Pastore. V akciji je sodeloval tudi Iličić, ki je najprej podal do Fabrizia Miccolija, ta pa do Pastoreja, ki mu ob slabšem posredovanju Andujarja z desne strani ni bilo težko še drugič zadeti. Po kopici zapravljenih priložnostih na strani Palerma (prednjačil je Massimo Maccarone) je svoj tretji zadetek na tekmi dosegel Pastore, akcijo za protinapad pa je z izvrstno dolgo podajo začel prav Jojo, ki je zaposlil Maccaroneja, ta pa je lepo našel Pastoreja, ki je žogo rutinirano spravil za hrbet gostujočega vratarja.

Šov Di Nataleja v Vidmu
Udinese Samirja Handanovića je tokrat prišel do lahke zmage proti Lecceju. ''Slovenski sosedje'' so hitro napolnili mrežo gostov, že po 40 minutah igre je na semaforju pisalo 3:0. Vse tri gole je zabil Antonio Di Natale in tako dosegel klasični hat-trick. Za še višjo zmago je poskrbel Antonio Flores, ki je v 56. minuti zadel za 4:0. V 92. minuti je Samir Handanović ubranil 11-metrovko.

Lazio se je pobral proti Napoliju
Lazio je pod vodstvom slovenskega stratega Edija Reje spet na starih potih. Po dveh zaporednih porazih (Roma, Cesena) je Lazio slast zmage okusil proti Napoliju (2:0). Po dveh porazih je marsikdo namigoval, da veliko presenečenje prvega dela sezone v Italiji popušča, a to je bil več kot očitno račun brez krčmarja. Mauro Zarate je že v 15. minuti zadel za 1:0. V drugem polčasu pa se je strelec prelevil v podajalca in Sergiu Floccariju podal za 2:0. Lazio je sedaj znova prevzel prvo mesto na lestvici. Če bo tam ostal tudi po koncu 12. kola, bo jasno po velikem milanskem derbiju med Milanom in Interjem.

Totti pristreljal točko

Mnogo bolje je v prvem polčasu od domačega Juventusa igrala Roma, stara dama pa je povedla iz praktično prve prave priložnosti, ko je Vincenzo Iaquinta s fantastičnimi "polškarjicami" zatresel rimsko mrežo. Francesco Totti je v zadnji minuti polčasa izvajal prosti strel in v roko zadel enega izmed Juventusovih igralcev, ki so stali v živem zidu. Sodnik Nicola Rizzoli je dosodil najstrožjo kazen, ki jo je brez napake izvedel kar Totti sam. Rezultat se do konca tekme ni spremenil, tako da sta obe ekipi ohranili svoji mesti na lestvici.

Italijanska liga, 12. kolo:

Lestvica:
1. Milan 26 točk
2.Lazio 25
3.Napoli 21
4.Juventus 20
5.Inter 20
6.Roma 19
7.Udinese 17
8.Palermo 17

Fiorentina : Cesena 1:0 (0:0)
Gilardino (59)

Juventus : Roma 1:1 (1:1)
Iaquinta (35); Totti (45/11-m)

Lazio : Napoli 2:0 (1:0)
Zarate (15), Floccari (61)

Bari : Parma 0:1 (0:1)
Candreva (33)

Bologna : Brescia 1:0 (0:0)
Vaio (58)

Cagliari : Genoa 0:1 (0:0)
Ranocchia (83)

Palermo : Catania 3:1 (1:0)
Pastore (33, 47, 85); Terlizzi (46)

Sampdoria : Chievo 0:0 (0:0)
Jokić (Chievo) je odigral celoten dvoboj, Cesar ni igral

Udinese : Lecce 4:0 (3:0)
Di Natale (14, 23, 40), Flores (56)
Handanović je v 92. minuti ubranil 11-merovko

Inter : AC Milan 0:1 (0:1)
Ibrahimović (5)
RK: Abate (60/Milan)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.