Šport > Nogomet
10 ogledov

Milan šokiral Barço na začetku in koncu

Alexandre Pato je zabil za vodstvo AC Milana proti Barceloni
1/12
Reuters
Barcelona je na prvi tekmi letošnje Lige prvakov proti AC Milanu zaostajala že po 24 sekundah igre, a so se aktualni prvaki vrnili in z goli Pedra Rodrígueza in Davida Ville tekmo obrnili na glavo. Vse je kazalo, da bo Blaugrana prišla do (relativno) zaslužene zmage, a je Thiago Silva po kotu v drugi minuti sodnikovega podaljška zabil za končnih 2:2. Dve podaji Fernanda Torresa ob zmagi Chelseaja nad Leverkusnom (2:0), Dortmund rešil točko proti Arsenalu (1:1).

Nova sezona Lige prvakov se je začela v ritmih sambe, saj se je med strelce vpisalo kar devet Brazilcev, kar je nov rekord tekmovanja. Dva sta zadela tudi na derbiju večera na Camp Nouu, kjer sta Alexandre Pato (peti najhitrejši gol v zgodovini LP) in Thiago Silva prinesla remi AC Milanu proti branilki naslova Barceloni. Katalonci so se po rekordno hitrem zaostanku dobro vrnili v igro z goli Pedra Rodrígueza v prvem in evrogolom Davida Ville iz prostega strela v drugem polčasu, kar pa na koncu ni bilo dovolj za vse tri točke. Trenerju Josepu Guardioli je noč pokvarila še poškodba Andrésa Inieste, ki naj bi bil po prvih ocenah odsoten mesec dni.

Atomski začetek Rossonerov je Camp Nou utišal že v prvem napadu - Pato je negotovo zadnjo vrsto Barcelone, kjer sta spet začela vezista Sergio Busquets in Javier Mascherano, pretekel s preprosto žogo v prostor in zabil mimo nemočnega Victorja Valdésa. Katalonci so imeli z malim Brazilcem celo kopico težav, na drugi strani pa so vratarja Christiana Abbiatija večinoma preizkušali s streli od daleč. Lionel Messi je v 19. minuti stresel vratnico z izvrstnim prostim strelom in še nekajkrat resno zapretil, na koncu pa organiziral izenačenje s fantastičnim prodorom vse do golove črte, kjer je na drugi vratnici našel Pedra za lahkih 1:1.

Na zadetek v drugem polčasu prav tako ni bilo potrebno dolgo čakati. Najprej je Xavi Hernández dodobra pretegnil Abbiatija s strelom z roba kazenskega prostora, Villa pa je že v naslednji akciji zabil za vodstvo Kataloncev, ko je neubranljivo zadel iz prostega strela. Domači so se podobno kot na prejšnji ligaški tekmi proti Realu Sociedadu (2:2) hitro zadovoljili z vodstvom in razen občasnega pobega Messija niso resneje pretili in rdeče-črni so hitro zavohali svojo priložnost. Rezervist Ibrahim Afellay bi lahko v 88. minuti rešil dvome o zmagovalcu, a sam pred Abbiatijem ni zadel, kazen pa je prišla s praktično zadnjim strelom na tekmi. Šepajoči Eric Abidal je pod pritiskom Antonia Nocerina gostom podaril poceni kot, po podaji Clarenca Seedorfa pa je za končnih 2:2 najvišje skočil in neubranljivo zabil Thiago Silva. Nekaj nasmeha na ustnice domačih nogometašev je prinesel zgolj povratek kapetana Carlesa Puyola, ki je odigral prve minute po operaciji.

Izjemen gol Perišića rešil remi za Dortmund

Tekmovanje za najboljši gol sezone se je v Ligi prvakov verjetno zaključilo že prvi večer, saj je Hrvat Ivan Perišić z izjemnim volejem v 88. minuti tekme rešil točko Borussie Dortmund proti Arsenalu. Topničarji so bili s trenerjem Arsenom Wengerjem (tekmo je moral spremljati s tribune) na poti proti nenadejani zmagi, sploh ko je v 42. minuti po valovih nemških napadov iz protinapada zadel kapetan Robin van Persie, toda mladi Dalmatinec Perišić je 65 tisoč domačih navijačev spravil v delirij, ko je pričakal odbito žogo na robu kazenskega prostora in jo z levico brez odboja poslal v zgornji kot Arsenalovih vrat.

Luiz pokazal pot Chelseaju, dve podaji Torresa

Chelseajev španski napadalec Fernando Torres je po težavnem začetku sezone končno našel nekaj forme, potem ko je podal za oba gola modrih proti Bayerju Leverkusnu. Chelsea je dolgo lomil odpor Nemcev, ki so imeli tudi lepe priložnosti za gol, na koncu pa je Brazilec David Luiz v drugem polčasu lepo zadel v daljši kot iz težkega položaja, Torres pa je kasneje pripravil še zadetek za rojaka Juana Mato in končnih 2:0. Večno nesrečnim lekarnarjem so sodniki v prvem polčasu razveljavili po vsej verjetnosti povsem veljaven gol, nekdanji igralec Chelseaja Michael Ballack pa je tik pred golom Luiza zapravil priložnost "ena na ena" s Petrom Čechom.

Liga prvakov, 1. kolo, rezultati:

Skupina E

Chelsea : Bayer Leverkusen 2:0 (0:0)
Luiz (67), Mata (90)

Genk : Valencia 0:0

Skupina F

Olympiacos : Olympique de Marseille 0:1 (0:0)
González (51)
RK: Fanni (90/Marseille)

Borussia Dortmund : Arsenal 1:1 (0:1)
Perišić (88); Van Persie (42)

Skupina G

FC Porto : Šahtar Doneck 2:1 (1:1)
Hulk (28), Kleber (51); Adriano (12)
RK: Rakitskij (40), Čigrinskij (80/oba Šahtar)

APOEL Nikozija : Zenit Sankt-Peterburg 2:1 (0:0)
Manduca (73), Almeida (75); Zirjanov (63)
RK: Alves (76/Zenit)

Skupina H

FC Barcelona : AC Milan 2:2 (1:1)
Pedro (36), Villa (50); Pato (1), Thiago Silva (90)

Viktoria Plzeň : BATE Borisov 1:1 (1:0)
Bakos (45); Bressan (69)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.