Šport > Nogomet
33 ogledov

Milan tri tedne brez Pata

Alexandre Pato (Foto: EPA) Žurnal24 main
Brazilec v vrstah Milana Alexandre Pato bo zaradi poškodbe desne stegenske mišice vsaj tri tedne izven pogona. Južnoameričan se je poškodoval na sobotni tekmi Serie A proti Sampdorii.

Srečanje so sicer rossoneri dobili s 3:0, Alexandre Pato pa bo manjkal na pokalni tekmi proti Palermu ter ligaških tekmah proti Brescii in Bologni.

Zasedba iz lombardijske prestolnice, po 33 kolih tudi vodilna v elitnem italijanskem nogometnem prvenstvu, je pred bližnjimi tekmami ostala še brez drugega napadalca. Prvi zvezdnik ekipe, Šved Zlatan Ibrahimović, bo manjkal zaradi kazni, Pato, ki v zadnjem času dviguje prah tudi zaradi romance z Barbaro, 27-letno hčerko lastnika kluba in italijanskega premierja Silvia Berlusconija, pa zaradi poškodbe. Pato in Ibrahimović sta sicer najboljša strelca Milana, oba sta v Serie A dosegla po 14 golov. Milan ima šest točk prednosti pred Napolijem ter osem pred tretjeuvrščenim Interjem.

Sahin končal sezono
Nemški prvoligaš Borussia iz Dortmunda na poti do sedmega naslova nemškega prvaka ne bo več mogel računati na Nurija Sahina. V Nemčiji rojeni turški reprezentant se je poškodoval na nedeljski prvenstveni tekmi proti Freiburgu (3:0), pregledi pa so pokazali, da si je 22-letnik delno raztrgal vezi desnega kolena, zato bo počival šest tednov. "Nuri do konca sezone zagotovo ne bo več stopil na nogometna igrišča," je dejal klubski zdravnik Markus Braun. Borussia iz Dortmunda je z 69 točkami štiri kroge pred koncem na prvem mestu nemškega prvenstva bundeslige; po 30 odigranih krogih ima osem točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem Bayerjem iz Leverkusna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.