Šport > Nogomet
20 ogledov

Milan zanesljivo prek Cesene

Ibrahimović se je avtogola Pellegrina razveselil kot svojega … No, slabo uro kas
1/16
Žurnal24 main
Vodilni Milan je v 21. kolu Serie A brez težav odpravil Ceseno z 2:0. Samir Handanović in druščina pa so na kolena spravili Inter! Palermo se je mučil z Brescio, na koncu pa po mojstrovini Bova le prišel do zmage.

Milan je terensko premoč kronal v 45. minuti, ko je žogo v lastno mrežo pri poskusu izbijanja žoge pred švedskim napadalcem bosanskih korenin Zlatanom Ibrahimovićem spravil Maximiliano Pellegrino. Nogometaši iz prestolnice mode so tudi v drugem polčasu prevladovali na zelenici San Sira, Robinho pa bi v 77. minuti lahko povišal na 2:0, potem ko ga je odlično zaposlil Ibrahimović. A izkazal se je gostujoči vratar Francesco Antonioli in ubranil strel Brazilca, ki je poskušal s kakšnih desetih metrov. V sodnikovem podaljšku je Robinho stresel še vratnico! Tudi tokrat mu je lepo podal Ibrahimović. Kar ni uspelo Robinhu, pa je v zadnji minuti tekme uspelo Ibri, ki je postavil končni izid tekme - 2:0.

 

Udinese šokiral Leonarda

Nogometaši Udineseja so pripravili novo presenečenje v Serie A. Videmčani so na domačem travniku ugnali Inter s 3:1 in tako evropskim prvakom iz Milana prizadejali prvi poraz na šesti tekmi pod vodstvom trenerja Leonarda. Črno-modri, ki so nastopili brez Julia Cesarja, Wesleyja Sneijderja in Diega Milita so sicer povedli z zadetkom Dejana Stankovića, nato pa so črno-beli zadeli trikrat, avtorji golov pa so bili Cristian Zapata, Antonio di Natale in Maurizio Domizzi. Kot ponavadi je Samir Handanović branil vso tekmo.

 Milan se je okrepil z nizozemskim nogometašem Urbyjem Emanuelsnom. Štiriindvajsetletni vsestranski igralec, ki je bil zadnjih šest let član Ajaxa, je z rdeče-črnimi podpisal pogodbo do junija 2014. Emanuelson, ki se najbolje znajde na levi strani obrambe ali zvezne vrste, je za Ajax, pri katerem je opravil tudi nogometno šolanje, debitiral leta 2005. V 260 tekmah je zanj zabil 22 golov. Emanuelson je bil tudi član nizozemske reprezentance do 21 let, ki je leta 2006 osvojila naslov evropskih prvakov, istega leta pa je prvič nastopil tudi za člansko vrsto. (STA)

Palermo je z močnim slovenskim pridihom v 21. kolu Serie A prišel do načrtovane domače zmage proti Brescii, toda pot do novih treh točk proti predzadnji ekipi italijanske lige je bila zagotovo veliko težja, kot so si varovanci Delia Rossija predstavljali. Sicilijanci so že od prve minute dalje pritiskali proti vratom Michela Arcarija in zdelo se je, da jim bo hitro uspelo kronati terensko premoč, toda srečanje se tokrat ni odvijalo po njihovih željah. Igralci Palerma so pravzaprav kar tekmovali, kdo bo zapravil lepšo priložnost. Eno najboljših predstav v karieri pa je pokazal tudi Arcari, ki je nekajkrat ubranil tudi "nemogoče". Tako je bilo vse do 86. minute, ko so premočeni gledalci na stadionu Renzo Barbera zagotovo že pomislil, da bodo njihovi varovanci prišli le do točke. V omenjeni minuti je stvari na svoje mesto le uspel postaviti branilec Cesare Bovo, ki je neubranljivo zadel iz prostega strela.

Kdo je imel pobudo v svojih nogah, veliko pove že razmerje kotov – 19:1 v korist Palerma. Kljub temu pa bi se tudi Brescia lahko veselila zmage. Med drugim je v enem od protinapadov Andrea Caracciolo s strelom z roba kazenskega prostora stresel prečko. Že v prvem polčasu bi glavni sodnik lahko pokazal na belo točko, potem ko so branilci Brescie v kazenskem prostoru nepravilno zaustavili Javierja Pastoreja. V 71. minuti pa je Nicolas Cordova z golove črte izbil žogo po enem od številnih strelov igralcev Palerma. Od štirih Slovencev pri Palermu sta po pričakovanjih priložnost dobila Josip Iličić in Armin Bačinović, ki sta celotno srečanje preživela na igrišču, medtem ko sta Jasmin Kurtić in Siniša Anđelković zaman čakala na svojo priložnost, saj se Rossi sploh ni odločil za niti eno menjavo v svoji ekipi. Iličić je bil znova vpleten v večino nevarnih akcij Palerma in imel v 77. minuti tudi lepo priložnost za nov zadetek na italijanski prvoligaški sceni, Bačinović pa je kot vedno opravil garaško delo na sredini igrišča.

Serie A, 21. kolo:

Lestvica
1. Milan 44 točk

2. Napoli 40
3. Roma 38
4. Lazio 37
5. Inter 35 (-1)
6. Juventus 35
7. Palermo 34
8. Udinese 33
9. Sampdoria 27 (-1)

Palermo : Brescia 1:0 (0:0)
Bovo (86)
Josip Iličić in Armin Bačinović (v 89. minuti je prejel rumeni karton) sta igrala celotno srečanje, Jasmin Kurtić in Siniša Anđelković (vsi Palermo) sta sedela na klopi.

Parma : Catania 2:0 (0:0)
Candreva (56), Giovinco (61)

Roma : Cagliari 3:0 (1:0)
Totti (22/11-m), Perrotta (70), Menez (90)

Udinese : Inter 3:1 (2:1)
Zapata (21), di Natale (25), Domizzi (69); Stanković (16)
Samir Handanović je za Udinese branil vso tekmo.

Chievo : Genoa 0:0
RK: Cesar (68/Chievo)

Enej Jelenič (Genoa) je obsedel na klopi, Bojana Jokića (Chievo) ni bilo v postavi


Sampdoria : Juventus 0:0

Bologna : Lazio 3:1 (2:1)
Ramirez (36), Vaio (39, 90); Floccari (5)
RK: Gimenez (86/Bologna), Dias (86/Lazio)

Reneja Krhina ni bilo v postavi Bologne

 

Fiorentina : Lecce 1:1 (0:1)
Gilardino (56); Michele (29)
Michele je v 41. minuti zastreljal enajstmetrovko

Bari : Napoli 0:2 (0:1)

Lavezzi (38), Cavani (87)

Milan : Cesena 2:0 (1:0)
Pellegrino (45/ag), Ibrahimović (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.