Šport > Nogomet
29 ogledov

Milan zavrnil ponudbo za Thiaga Silvo

Thiago Silva Pato AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo EPA
Predstavniki milanskega nogometnega kluba so zavrnili ponudbo Paris Sanit-Germaina za prestop Thiaga Silve v višini 37 milijonov funtov in pol. Za švicarski Sion je podpisal nekdanji San Sirov nogometaš Gennaro Gattuso, v Tottenhamu pa iščejo trenerja.

Milan dokončno zavrnil Paris Saint-Germain

V Milanu se nikakor ne želijo posloviti od Thiaga Silve, ki ga tako vztrajno v svoje vrste poskuša zvabiti Paris Sanit-Germain. V zadnjih mesecih so 27-letnika ves čas obkrožale govorice o prestopu. Medtem ko so predstavniki Silve potrdili, da je nogometaš v pogovoru s PSG, pa italijanski velikan vztraja, da bodo zvezdnika obdržali. Kljub temu pa BBC Sport navaja, da se Francozi kljub nespodbudnim novicam iz Milana ne želijo umakniti iz boja za Brazilca.

Gattuso uradno prestopil k Sionu

gennaro gattuso | Avtor: EPA EPA
Italijanski veteran Gennaro Gattuso se je pridružil nogometnemu klubu Sion. Švicarska ekipa je v lanski sezoni zbrala 36 točk, prihod Gattusa pa so oznanili na njihovi uradni spletni strani. Nekdanji italijanski nogometni reprezentant bo kariero torej nadaljeval v Švici. Štiriintridesetletni vezist, ki je v dresu italijanskega Milana zbral več kot 300 tekem in z reprezentanco leta 2006 osvojil naslov svetovnega prvaka, je s švicarskim prvoligašem podpisal dveletno pogodbo. Gattuso je v karieri igral za Perugio, Glasgow Rangers, Salernitano, zadnjih 13 sezon pa je bil pri Milanu.

Milan je že pred tedni oznanil odhod dveh legend, Gatussa in Filippa Inzaghija, še vedno pa ostajajo v boju za Sebastiana Giovinca, za katerega naj bi se zanimal tudi Inter. Povsem na robu odhoda iz Milana naj bi bil tudi Thiago Silva, vendar je v dogajanje posegel predsednik kluba Silvio Berlusconi, ki je dejal, da je Brazilec preveč dragocen za prodajo.

Liverpool ponudil devet milijonov za Tello

The Daily Mail poroča, da so pri Liverpoolu za vzhajajočega zvezdnika Barcelone pripravljeni odšteti devet milijonov evrov. Za Tella pa se ne zanimajo samo na Anfieldu, ampak povpraševanje odmeva tudi iz Valencie in Malage. Nobena ponudba za zdaj še ni naletela na plodna tla, zato se lahko zgodi, da bo Španec ostal v svojem dosedanjem klubu.

Andre Villas-Boas se zanima za trenerski stolček Tottenahama

Chelsea Valencia Liga prvakov Villas-Boas Villas Boas | Avtor: EPA EPA
Po prekinitvi pogodbe med Tottenhamom in Harryjem Reknappom se je v taboru Londončanov sprostila pomembna funkcija, za katero pa ne manjka kandidatov. Prvi v vrsti je nekdanji trener Chelseaja Andre Villas-Boas, vendar za zdaj do pogovora med obema stranema še ni prišlo. Štiriintridesetletnik je že nekajkrat poudaril, da si želi vrnitve na mesto trenerja ekipe, ki ima jasno vizijo za prihodnost.

Po odhodu Redknappa so se s Tottenhamom povezovali še David Moyes, Roberto Martinez, Fabio Capello in Jurgen Klinsman. Redknapp je na klopi Tottenhama preživel štiri leta in je v lanski sezoni klub popeljal do četrtega mesta v angleški ligi, vendar se jim po zmagi Chelseaja v Ligi prvakov ni uspelo uvrstiti v kvalifikacije za nastop v najbolj prestižnem nogometnem tekmovanju. Čeprav je Redknapp želel pogodbo podaljšati, se je predsednik kluba Daniel Levy odločil, da je čas za spremembo.

Michael Laudrup zasedel mesto trenerja v Swansei

Nekdanji danski reprezentant Michael Laudrup je postal novi trener angleškega Swansee. Predstavniki kluba so potrdili, da je Laudrup, ki so ga nekoč proglasili za najboljšega danskega nogometaša vseh časov, podpisal dveletno pogodbo. ''Vsi vedo, kakšen nogomet igra Swansea. Ta ustreza mojemu načinu mišljenja,'' je povedal Danec. Za Laudrupa bo to prvi preizkus v angleški ligi, ki pa ga že težko pričakuje. ''To bo nova izkušnja zame, resnično se je veselim,'' je povedal 48-letnik

Swansei bo lahko pomagal z izkušnjami, ki si jih je pridobil kot igralec Reala in Barcelone. V letošnji sezoni je ekipa končala na 11. mestu angleške lige. S stilom igre, ki se zgleduje po Barceloni, pa so pridobili mnoge nove privržence. ''V Michaelu vidimo nekoga, ki je povsem osredotočen in izobražen v vseh pogledih, da klub popelje naprej,'' je povedal predsednik Huw Jenkins.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.