Šport > Nogomet
14 ogledov

Milanič: "11-metrovki? Pomoč si moraš zaslužiti"

Ibraimi Sissoko Panathinaikos Maribor Evropska liga Atene OAKA EPA
Po porazu v Atenah je jasno, da bo Maribor tudi drugo zaporedno sezono v Evropski ligi zaključil po skupinskem delu. Kljub nekaj nedemokratičnim sodniškim odločitvam v deželi demokracije, se trener Darko Milanič ni pretirano hudoval nad francoskim sodnikom in raje čestital svojim varovancem za garanje z igralcem manj na zelenici.

"Z rezultatom ne moremo biti zadovoljni, saj smo si želeli nekaj drugega. Epizode nam niso šle na roko. Po super kontroli tekme se nam je zgodil ta rdeči karton in jasno, da je bilo v drugem polčasu bistveno težje kot v prvem, ko smo nasprotnika popolnoma umirili in imeli kar nekaj dobrih situacij. Jasno sem upal, da bomo uspeli v drugem polčasu storiti kaj več, a se ni izšlo," je po tekmi proti Panathinaikosu za TV Slovenija dejal trener Darko Milanič.

• Nič od pomladi v Evropi: Pao izločil Maribor

Ob remiju Lazia in Tottenhama je Maribor proti Grkom, ki jih je v Ljudskem vrtu tako senzacionalno ugnal (3:0), potreboval vsaj remi pred zadnjo tekmo skupinskega dela Evropske lige, a pred dvobojem z Rimljani ostal brez možnosti za napredovanje.

Francoski sodnik Laurent Duhamel je na olimpijskem stadionu izključil Aleša Mejača in Paotu dosodil še dve enajstmetrovki, eno od njih pa so zeleni tudi izkoristili za končno zmago, s katero so na račun vijoličastih ostali v igri za napredovanje.

Napredek je viden

"Bistveno lažje bi bilo, če bi imeli na igrišču enajst igralcev, vendar sem kljub vsemu verjel, da je možno. Videlo se je tudi v zadnjih sekundah tekme, da so bili fantje kljub temu, da so oddelali svoje in se mučili ter garali, spet blizu in zaključevali napade, vendar se ni izšlo. V drugem polčasu se je videlo, da smo bistveno bolj kvalitetni, ko žogo sprejmemo za hrbtom njihovih zveznih igralcev, a smo nato včasih malce prehitro in nezbrano zaključili. Vendar smo prihajali tja, videli smo, da lahko. Škoda, da nismo imeli na voljo vseh igralcev," je nadaljeval  Milanič.

"Enajstmetrovki? Težko je videti s takšne razdalje. Po reakcijah fantov pri prvi enajstmetrovki verjamem, kar pomeni, da je bila morda prelahko dosojena, vendar kljub temu imaš občutek, da si moraš neko pomoč še zaslužiti skozi veliko dela in tekem v Evropi, tako pa moramo delati tudi naprej. Zadnjih 15 minut smo namerno več tvegali - igralce sem poslal višje, tudi oba napadalca, in to kljub temu, da smo trpeli v obrambi. Iz tega smo v zadnjih trenutkih celo imeli dva lepa zaključka, ko bi se lahko izšlo tudi drugače. Fantje so verjeli in dali vse od sebe. Napredek je viden, je pa res, da so 'izgarali', in da je v tem trenutku moštvo zelo utrujeno."

Rajčević: "Po izključitvi se nam je vse porušilo"

Vijoličasti so vse do izključitve Mejača zanesljivo držali začetnih 0:0, sploh po zapravljeni enajstmetrovki Vitola pa se je zdelo, da bodo z izjemno razpoloženim vratarjem Jasminom Handanovićem uspeli zdržati za veliko točko. Duhamel je nato po komičnem padcu Vitola dosodil novo najstrožjo kazen v korist domačih, Španec pa v drugo ni grešil.

"Vedno je težko, ko imaš igralca manj. Veliko dela v obrambi, v napadu pač če izkoristimo kakšno njihovo napako iz protinapada. Imeli smo jih par - škoda, da jih nismo izkoristili, čeprav so tudi oni imeli nekaj priložnosti. Mislim, da so zasluženo zmagali, čeprav smo se mi borili do konca in imeli na koncu še dve ali tri priložnosti. Mogoče bi lahko iztržili še kaj več, a se na koncu ni izšlo," je po porazu dodal Aleksander Rajčević.

"Trener in vodstvo sta nas dobro pripravila na tekmo. Prvih nekaj minut smo dobro stali na igrišču, potem pa je prišel ta nesrečni rdeči karton ... Ne vem, če je bilo to dovolj za kazen in mislim, da se nam je nato vse porušilo. Menim, da bi lahko dosegli še kaj več, če bi bile moči izenačene. Smo kljub izključitvi še verjeli? Sigurno. Dogovorili smo se, da poskusimo čim dlje zdržati brez prejetega gola in iz kakšnega protinapada skušamo zadeti, toda nato smo dobili tisti nesrečni gol. Kaj moramo, točke bomo morali iskati drugje, torej na zadnji domači tekmi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.