Šport > Nogomet
17 ogledov

Milanič: "Čustvena tekma"

Zoran Zeljković (levo) in Marcos Tavares (desno) bosta jutri bila boj v Ljudskem Žurnal24 main
"Naredili bomo vse, da zmagamo. Olimpija bo nova zgodba, ki ni povezana s sobotno ali preostalimi tekmami," pred sredinim obračunom med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu pravi Darko Milanič.

"Zdaj je pred nami posebna, čustvena tekma. Derbi, ki za vse nas v klubu in za navijače veliko pomeni," pred sredinim četrtim derbijem med Mariborom in Olimpijo v tej sezoni pravi trener vijoličastih Darko Milanič. Večna tekmeca se bosta v sklopu 31. kola ob 18. uri pomerila v Ljudskem vrtu.

"Vse, da zmagamo"
Maribor ima na vrhu 10 točk prednosti pred Domžalami, četrtouvrščeni Olimpiji pa uhaja za 17 točk. "Naredili bomo vse, da zmagamo. Olimpija bo nova zgodba, ki ni povezana s sobotno ali preostalimi tekmami. V derbiju si želimo zmagati," razmišlja Milanič, ki se je s svojimi varovanci v soboto v Novi Gorici veselil visoke zmage s 6:0.

Dvakrat zapored 0:0
Vijoličasti so v zadnjem času ustalili formo in so že pet tekem neporaženi, še dlje pa srečanja v slovenskem prvenstvu ni izgubila Olimpija. Zmaji niso klonili že od novembra ali že 13 srečanj in so v nizu štirih zaporednih zmag.

V tej sezoni so derbiji sicer bolj kot ne razočarali. Zadnja dva sta se končala brez golov, prvega pa je z 1:0 dobil Maribor (te tri tekme si je skupaj ogledalo 23 tisoč gledalcev). Zeleno-beli torej osemkratnim državnim prvakom v tej sezoni še niso zabili gola, sicer pa Olimpija v novodobni zgodovini (po finančnem zlomu leta 2005 in novem začetku v peti ligi) Maribora sploh še ni premagala.

"Za ugled GD in kluba"
V Maribor se bodo z "zelenim vlakom" odpravili tudi člani Olimpijine navijaške skupine Green Dragons (GD), ki si še kako želijo prve zmage nad Mariborom po letu 2004, ko so zadnji derbi za Bežigradom z golom Nedima Jusufbegovića z 1:0 dobili zmaji. "Gre za ugled kluba in naše skupine. Pokažimo, da smo 'žabarji' najboljši v Sloveniji, tako na igrišču kot ob njem," so v vabilu svojim članom na tekmo zapisali na spletni strani navijaške skupine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.