Šport > Nogomet
17 ogledov

Milanič: "Derbi je povsem druga pesem"

Žurnal24 main
Potem ko so nogometaši Maribora v svoji igri in rezultatih v zadnjem obdobju nekoliko popustili, smo pri trenerju vijolic Darku Milaniču preverili utrip pred tekmama z Rudarjem in Olimpijo.

Za komentar o večnem derbiju, ki bo na sporedu prihodnjo sredo, smo poklicali tudi Zlatka Zahoviča, ki do zaključka tekme z Rudarjem ne želi dajati izjav o derbiju z Olimpijo.

Tekmeci z dna vam ne ležijo najbolj, zabeležili ste remija proti Primorju in Triglavu, kako pa bo na naslednjih tekmah proti Rudarju in Olimpiji?
Kar se tiče kadra, je na razpolago enak kot do sedaj. Mejač, Mezga in Milec so do nadaljnjega poškodovani in ne trenirajo z nami. Analizirali smo igro in uvideli napake, ki smo jih delali na zadnjih dveh tekmah. A ker smo pred tem svoje naloge opravljali zelo dobro, vemo, kako pomanjkljivosti lahko odpravimo. Upamo in verjamemo, da bo to že na naslednji tekmi proti Rudarju.

 Kako se vam poznata odsotnosti Iličića in Bačinovića. Je v moštvu nastala prevelika vrzel?
Njiju ni, tako da je treba karte premešati znova. Rabimo nekaj časa, to je popolnoma jasno. V moštvu imamo dva oziroma tri nove igralce. Treba je najti kemijo med njimi in prej, kot bomo to storili, bolje bo.

Kaj se je zgodilo oziroma kaj se dogaja v glavah nogometašev, ki so igrali evropske tekme na tako visokem nivoju, zdaj pa jih čakajo tekme prve slovenske lige?
Kar se strokovnega vodstva in fantov tiče, je motivacija zelo visoka. Niti slučajno ni prišlo do razmišljanja, da je to tekmovanje, ki je za nas najbolj pomembno, postalo drugorazredno. Niti slučajno. Res pa je, da je po tako težki seriji evropskih in prvenstvenih tekem, kjer smo bili zelo uspešni, prišel trenutek, ko nam stvari ne gredo tako lahko od rok. Med drugim tudi zato, ker smo malce na novo sestavljeni oziroma se v novi kombinaciji še iščemo. Ni pa povezano s tem, da bi fantje jemali domače prvenstvo in pokalno tekmovanje kot drugorazredno!

 

Tomislav Pavličić je v klub prišel kot velika okrepitev, za zdaj še ni pokazal toliko, kot se je od njega pričakovalo. Kakšen je njegov status?
Od samega začetka je imel velike težave s poškodbami. Najprej med pripravami, ko je zaradi banalnega vnetja izpustil deset dni najpomembnejših priprav. Jasno je, da je potem potreboval nekaj časa, da se je priključil ekipi. Moštvo se je izoblikovalo, imeli smo dobre rezultate in potem se mu je na pripravljalni tekmi, namenjeni prav takim nogometašem, ki so igrali manj, pripetila še poškodba gležnja, ki jo je nato obnovil še dvakrat ali trikrat. Od njega se veliko pričakuje, tega se zaveda tudi sam. Upamo lahko, da bo čimprej našel formo, ki jo je imel na Hrvaškem.

Večni derbi – na vaši spletni strani je zapisano, da je pri navijačih Maribora povečano zanimanje za ogled tekme z Olimpijo na Stožicah. Kakšno je stanje na ulicah Maribora?
Brž ko se omeni derbi, je to takoj druga pesem. Derbi z Olimpijo je posebna tekma za naše navijače in popolnoma normalno je, da se o njej tudi več govori. Pričakujem stopnjevanje napetosti v naslednjih dneh, kar je tudi popolnoma logično. Prav zaradi tega se veselimo takšnih tekem.

 

Pa pričakujete veliko število mariborskih navijačev na stadionu Stožice?

Ja, seveda!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.