Šport > Nogomet
15 ogledov

Milanič: "Fantje odigrali na meji zmožnosti"

Berić Arghus Rajčević Ibraimi Tottenham Maribor Evropska liga Walker EPA
Mariborčani so po novi pogumni predstavi v Evropski ligi igrišče tokrat zapuščali brez točke, a se tudi v domovini nogometa še zdaleč niso osramotili. "Kljub porazu smo še popolnoma v igri," je po tekmi povedal trener Darko Milanič.

"Za nami je izjemno težka tekma, v kateri smo izgubili proti kakovostnemu nasprotniku. V določenih trenutkih smo imeli nekaj od igre in prišli do določenih priložnosti. Fantje so dali vse od sebe, da bi iztržili pozitiven rezultat, a nam na žalost ni uspelo," je po tekmi za TV Slovenija dejal trener Darko Milanič.

• Vijolično srce premalo za hat-trick Defoeja

"Ne preostane nam nič drugega, kot da se skozi trening poskušamo približati temu drugemu svetu. Videlo se je, da nam v določenih trenutkih še nekaj manjka, toda želja je izjemno velika in tu smo veliko nadoknadili s pomaganjem. Vendar videlo se je, da ko smo pustili malce prostora, je bilo pred vrati zelo nevarno. Na našo srečo ne velikokrat – to pomeni, da ni šlo za neki pritisk, ki bi ga trpeli vso tekmo, a vendarle … Fantje si za pogumno igro na meji svojih zmožnosti zaslužijo čestitke."

Proti Tottenhamu se je Maribor vrnil kljub zaostanku, za katerega je poskrbel s tremi goli pozneje tudi junak tekme Jermain Defoe. Veliko napako vratarja Huga Llorisa je za svoj drugi zadetek proti angleškim velikanom izkoristil Robert Berić in vijoličaste na odmor poslal s sanjskim izidom 1:1.

Prehitro dobili drugi gol

"Po prejetem zadetku so fantje dobili hrabrost v napadu in začeli igrati. Imeli so več posesti in začeli prihajati do njihovih vrat, do takrat pa je bilo tega malo. Nasprotnikov pritisk smo pričakovali od začetka in tako je tudi bilo. Na žalost nismo zdržali tistih uvodnih minut v drugem polčasu, ko smo hitro dobili gol, potem pa je nasprotnik, jasno zaradi svoje kakovosti, zelo dobro nadziral tekmo," je nadaljeval Milanič.

"Gotovo smo ta gol prejeli prehitro. Fantje niso imeli druge možnosti kot poskušati nekaj storiti v napadu. S tem smo jasno puščali prostor in pri tretjem golu se je videlo, kako malo prostora potrebujejo. Izjemno hitri so, to smo vedeli in ponavljali. Ko imajo prostor, se zelo dobro znajdejo. Mi smo že pred našim zadetkom imeli eno zelo lepo priložnost. Tudi na sredini drugega polčasa je imel zelo lepo priložnost Tavares, ki je žal nismo izkoristili. Na koncu ti ne preostane drugega kot iskati priložnost na drugi evropski tekmi."

Alvaro Gonzalez Owusu Abeyie Lazio Panathinaikos Evropska liga | Avtor: EPA EPA
Po zmagi Lazia nad Panathinaikosom so Rimljani pobegnili na vrhu lestvice skupine J, kjer je na drugem mestu po zmagi nad Štajerci zdaj Tottenham. Pred gostovanjem v Atenah je Milanič poudaril, da vijoličasti ostajajo v igri, sploh ker se bosta v naslednjem kolu na rimskem Olimpicu pomerili prav vodilni ekipi skupine.

"Kljub današnjemu porazu smo še popolnoma v igri. Lazio in Tottenham se bosta srečala v naslednjem kolu, kar pomeni, da ne bo točk za oba. Mi moramo, jasno, iskati pozitiven rezultat v Atenah in potem pred domačimi navijači poskušati premagati tudi Lazio. Zavedamo se, da smo pred težko nalogo, da igramo proti dobrim moštvom, vendar je vse skupaj zelo preprosto – moramo dati vse od sebe in upati na pozitiven izid," je dodal Milanič.

Berić: "Naš cilj ostaja enak"

Strelec edinega mariborskega zadetka je bil še na drugi zaporedni tekmi s Tottenhamom enak. Berić je po nekaj dneh namigovanj, da se zanj poleg Napolija zanima premierligaš Aston Villa, svoje morebitne snubce razveselil z novim pomembnim golom, ki pa na koncu ni bil dovolj za nov velik uspeh vijoličastih.

"Pričakovali smo težko tekmo. Vemo, kdo je Tottenham, in danes so pokazali svojo moč in zasluženo zmagali. Moram reči, da so prvih 15 minut imeli velik pritisk na naš gol. Ko smo videli, da lahko tudi mi igramo, smo vzpostavili ritem in dosegli zadetek, a se nam na koncu ni izšlo. Vsekakor sem vesel tega zadetka, kakršenkoli že je. Drugega nimam za povedati," je bil po tekmi razočaran Krčan.

"Moram reči, da smo v drugem polčasu zares dobili poceni gol, potem se je to poznalo v naši igri, nekoliko smo padli, ampak videla se je premoč tekmeca. Nismo vrgli puške v koruzo, imamo še dve tekmi in vse je še mogoče. Naš cilj je isti kot prej in videli bomo, kam nas bo to pripeljalo."

Komentarjev 1
  • se_eden 09:12 09.november 2012.

    nisem nogometni strokovnjak zato potrebujem potrditev. v primerjavi s tekmeci je bil za mene katastrofalen sprejem. tudi gol, pravzaprav sem mislil, da je avtogol, je bil bolj splet okoliščin...