Šport > Nogomet
15 ogledov

Milanič: "Igrajo predvidljivo"

brugge maribor milanič EPA
Mariborčane v četrtek čaka 2. kolo Evropske lige in angleški drugoligaš Birmingham. "Mislim, da bodo tokrat ključnega pomena posest žoge in čim pogostejše spremembe ritma v igri," pravi trener vijoličastih Darko Milanič.

"Ne bodo se nas bali, mi pa njih tudi ne. Igrajo preprost in predvidljiv nogomet," je prve misli o naslednjem tekmecu Maribora v Evropski ligi Birminghamu podal strateg vijoličastih Darko Milanič. Slovenski prvaki se bodo proti angleškemu drugoligašu pomerili v četrtek ob 19. uri.

"Ključna posest žoge"

Nekdaj nepogrešljivi branilec slovenske izbrane vrste in drugi iz strokovnega štaba so Angleže analizirali prek videoposnetkov. "So fizična ekipa, krasi jih veliko vtekanja v globino, imajo preproste rešitve. Če bo nastopil Nikola Žigić, bo šla večina žog proti njemu, on pa jih bo spuščal ter s tem razigraval soigralce. Potruditi se bomo morali, da bomo igrali hitro in sigurno. Mislim, da bodo tokrat ključnega pomena posest žoge in čim pogostejše spremembe ritma v igri," je ocenil Milanič. Birmingham je lani izpadel v Championship, drugi rang tekmovanja v angleškem klubskem nogometu. Tam je po osmih kolih v 24-članski ligi z osmimi točkami na 16. mestu. Zaradi selitve nižje je na koncu prejšnje sezone moral oditi Alex McLeish, na trenerskem stolčku pa ga je nasledil irski strateg 
Chris Hughton.

Počečkan list manjkajočih

V kadru za prvi domači obračun vijoličastih v letošnjem skupinskem delu evropskega tekmovanja ne bo branilca Aleksandra Rajčevića, ki ima parna kartona. Namesto njega bosta za mesto v osrednji obrambi kandidirala Brazilec Arghus in Nejc Potokar. "Imamo kar precej težav s sestavo prve enajsterice. Zelo vprašljiva za nastop sta poškodovana Agim Ibraimi in Dejan Mezga. Odločitev bo verjetno padla na dan tekme," je tegobe predstavil Milanič.

Vstopnice skoraj pošle

Velik del vstopnic za sploh prvo tekmo Evropske lige na slovenskih tleh je lastnike dobil že, ko so se prodajali paketi za vse tri domače tekme Maribora v skupini H. Od ponedeljka so ob paketih na voljo tudi preostale posamične vstopnice za četrtkov obračun proti Birminghamu Cityju. Kupiti jih bo mogoče v trgovini NK Maribor Vijol'čna bajta na Barvarski ulici 3 in v Hiši vstopnic v nakupovalnem središču Europark, in sicer za 25 evrov (tribuni zahod in vzhod), 20 evrov (tribuna sever), 15 evrov (mladostniki do 15. leta) ali 10 evrov 
(tribuna jug).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.