Šport > Nogomet
16 ogledov

Milanič: "Jurišali bomo na njihov gol!"

Spet mož odločitve? Robert Berić (desno) je presodil Olimpiji na prvi medsebojni Žurnal24 main
Vodilno moštvo slovenske lige se v soboto podaja v brlog večnih rivalov. Mariborčani po prvem porazu v sezoni iščejo takojšen odgovor proti Olimpiji: "Jurišali bomo na njihova vrata," pravi Darko Milanič.

Leta 2004 je bil ustanovljen Facebook. In Olimpija je na ligaški tekmi zadnjič premagala Maribor. Takrat še ni bilo "like" gumbov, zagotovo pa bi jih takrat z veseljem stiskali ljubljanski navijači, pri katerih je spomin na gol Nedima Jusufbegovića za Bežigradom že črno-bel. Zdi se, da kakovostna razlika med obema ekipama že dolgo ni bila tako majhna, toda iz štajerske prestolnice pred tekmo kljub prvemu porazu v sezoni v prejšnjem kolu prihaja optimizem:

"Po porazu z Gorico smo se pogovorili. Fantje so zadržali visoko moralo. V tem tednu smo odpravljali napake, ki so se dogajale na sobotni tekmi, v naslednjih treh treningih pa se bomo pripravili na Olimpijo," je na četrtkovi novinarski konferenci dejal trener Darko Milanič. Primorski strateg, ki se je v zadnjih dneh znašel celo na seznamu želja Palerma, je po lastnih besedah z mislimi le in samo pri vijoličastih in sobotnem derbiju: "Jurišali bomo na njihova vrata in hkrati skušali zadržati red, da ne bi igrali brezglavo. Hočemo pokazati dober in atraktiven nogomet. To nam v tej sezoni uspeva," je še dodal Milanič.

Olimpija v derbiju, odkar je prvoligaš, še ni zmagala. To je dober znak, da obdržimo tradicijo.
Marcos Tavares

Veliko se je spremenilo od zadnje medsebojne tekme v Ljubljani. Tu so novi obrazi, ki bodo prvič okusili vročico derbija, toda kapetan Marcos Tavares gotovo ni eden izmed njih: "Pozabili smo sobotni poraz. Motivirani smo, dali bomo vse od sebe, da se v Maribor vrnemo s tremi točkami. Olimpija v derbiju, odkar je prvoligaš, še ni zmagala. To je dober znak, da obdržimo tradicijo," je povedal Brazilec. V času igranja na Ljudskem vrtu je moral zamenjati že lepo število napadalnih partnerjev, najnovejši pa je Etien Velikonja, ki bi ob drugačnem spletu okoliščin kaj lahko igral tudi za zeleno-bele. "Gre za dobrega igralca, kar je pokazal v Novi Gorici. Tudi z Beričem, Volašem, Jelićem, Plutom, Bunderlo in drugimi sem dobro sodeloval. Tako bo tudi z Velikonjo," je dejal Tavares.

Kot vedno bo skupaj z ekipo v slovensko prestolnico pripotoval tudi številčen kontingent mariborskih navijačev, ki se bodo v Ljubljano pripeljali tudi z legendarnim vijoličnim vlakom. "Pričakujem pravo vzdušje, ki ga znajo narediti oboji. Da le ne bi v ospredje prišle druge reči, da bi zmagal šport, mi pa osvojili tri točke," pravi športni direktor Zlatko Zahovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.