Šport > Nogomet
19 ogledov

Milanič kandidat za klop Sturma

Darko Milanič Gregor Katič
Primorski strokovnjak na klopi Maribora Darko Milanič je v zadnjih letih v štajerski prestolnici postal eden najboljših slovenskih trenerjev. Kaj lahko pa bi se zgodilo, da bi nekdanji kapetan slovenske reprezentance poleti zamenjal delovno okolje. Zanj naj bi se zelo resno zanimal avstrijski Sturm.

Maribor je v zadnjih letih pod poveljstvom Zlatka Zahovića na direktorskem stolčku in Darka Milaniča na trenerski klopi nizal izjemne uspehe in jih začinil z letošnjo uvrstitvijo v skupinski del Evropske lige. Vijoličasti so zelo uspešni tudi v domačem prvenstvu, kjer imajo veliko prednost pred najbližjimi zasledovalci. Ob koncu sezone bodo v Ljudskem vrtu skoraj zagotovo slavili jubilejni deseti naslov državnih prvakov. Po koncu sezone pa bi se v štajerski prestolnici lahko zgodile občutne kadrovske spremembe. Po poročanju avstrijskih medijev naj bi bil Milanič namreč med najresnejšimi kandidati za novega trenerja graškega Sturma, ki bo po koncu sezone ostal brez stratega, saj se klub s Francom Fodo ni uspel dogovoriti za podaljšanje pogodbe.

Milanič naj bi po pisanju avstrijskih medijev kotiral zelo visoko, tako da ne bi bilo prav nobeno presenečenje, če bi prekinil pogodbo z Mariborom in se podal novim izzivom naproti. Primorca pogodba z Mariborom veže do poletja 2014.

Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je sicer stari znanec Sturma oziroma kar legenda tega kluba. Milanič je za Sturm v osmih sezonah odigral 190 tekem in z njim zaigral tudi v elitni Ligi prvakov.

Zahovič: To nas ne čudi

Novico smo preverili tudi pri prvemu operativcu mariborskega prvoligaša. "Ne čudi me, da je Darko med kandidati za klop Sturma, glede na to koliko časa je preživel v Gradcu in da je daleč najboljši slovenski trener. To je povsem normalno in smo na to zelo ponosni," nam je ob našem klicu povedal Zahovič in dodal, da do zdaj uradne ponudbe še ni bilo. "Tega ne bi komentiral," pa je Zahovič odgovoril na vprašaje, kako bi se pri Mariboru odzvali, če bi do nje morebiti prišlo v prihodnje. Zahoviča smo ob koncu kratkega pogovora povprašali še o morebitnih okrepitvah v zimskem prestopnem roku. "Zaenkrat ni še nič novega," je bil kratek najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentanca, ki je še pristavil: "Ne počivamo. Čakamo na pravi trenutek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.