Šport > Nogomet
11 ogledov

Milanič: Našli način, kako premagati Pao

milanič zahovič maribor dudelange Saša Despot
Maribor odšteva ure do začetka nove evropske zgodbe, ki se bo v četrtek začela z gostovanjem Panathinaikosa v Ljudskem vrtu. Trener Darko Milanič je prepričan, da bodo vijoličastim v dvoboju z Grki prišle prav izkušnje iz lanske sezone.

Nogometaši Maribora se bodo v četrtek pomerili z grškim Panathinaikosom. Tekmo prvega kroga Evropske lige bo ob 21.05 gostil mariborski Ljudski vrt, Mariborčani pa bodo na tekmi stavili predvsem na napad. Gostje so v štajersko prestolnico prispeli v sredo, še isti dan pa so se domači nogometaši umaknili v karanteno.

Mariborčani grško ekipo pričakujejo optimistično. Že po žrebu je domači trener Darko Milanič dejal, da si želi z ekipo letos osvojiti več točk kot v lanski sezoni, ko so Mariborčani v skupini H proti Birminghamu, Bragi in Bruggeju osvojili zgolj točko. Tokrat je ekipa bolj izkušena in upravičeno cilja na boljši izkupiček, uvodna tekma na domačem igrišču pa naj bi k temu le pripomogla.

Mariborski strateg Milanič bo na jutrišnji tekmi stavil veliko na napad, hkrati pa računal na napako zadnje vrste gostujočega moštva, ki pa prav tam zelo malo greši. Po ogledu zadnjih tekem za uvrstitev v Ligo prvakov proti Málagi Milanič meni, da grški ekipi manjka realizacija v napadu, čeprav se po poškodbi v ekipo vrača Quincy Owusu-Abeyie, nekdanji član londonskega Arsenala, poleg njega pa naj bi bil na sredini igrišča najbolj nevaren Ibrahim Sissoko.

Milanič: "Maribor našel slabe točke Paa"

"Imeli smo malce več časa za pripravo na tekmo, reprezentančna pavza je bila v veliki meri posvečena pripravi na nasprotnika in na prvenstvene tekme, tako da sem prepričan, da smo dobro pripravljeni in da smo skozi analizo nasprotnika našli neke njihove slabe točke oziroma da smo našli način, kako bi jih premagali," je na novinarski konferenci v Mariboru dejal Milanič.

arghus celje maribor pokal finale stožice | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
"Zavedamo se, da bo jutri zelo težko, nasprotnik je zelo kakovosten, ne glede na težave, ki jih ima v domačem prvenstvu, predstavlja silo in ima vrsto zelo kakovostnih igralcev, ki opozarjajo nase in imajo talent. Naš cilj je jasen. Želimo biti boljši kot lani, gradimo na izkušnjah, gradimo na izvrstni formi, v kateri je moštvo, jutri bomo naredili vse za zmago. Kaznovan je Arghus, vsi ostali z izjemo Mitje Vilerja, ki že trenira z ekipo, pa so nared," je še dodal.

Pred tekmo je optimističen tudi kapetan moštva Marcos Tavares: "Čakamo na jutrišnjo tekmo. Kot pravi trener bomo naredili vse za boljši izkupiček kot lani, naš cilj je, da zmagamo nekaj tekem v tej ligi in osvojimo več točk. Jutri bo težko, Panathinaikos je velik klub in dobra ekipa, ampak mi igramo doma, kjer smo gostitelji in bomo naredili vse, da zmagamo. Lani smo v tej ligi igrali prvič, zdaj vemo, kako se ta liga igra in vsekakor je bolje prvo tekmo odigrati doma."

Čeprav Milanič ni želel razkriti strategije za tekmo, pa je dejal, da bo stavil tudi na dva zelo hitra bočna igralca, ki bosta morala v fazi napada ponuditi možnost, da bi bili Mariborčani prek njiju nevarni.

Nekaj vstopnic še vedno na voljo

"Vse evropske tekme, tudi tiste lani, smo skušali igrati napadalno, tudi proti Dinamu, in tudi tokrat bomo. Lani smo predvsem v zadnjem delu tekme popuščali, do takrat igrali tudi odlično, a to nas je stalo veliko moči. Tokrat smo zbrali že toliko izkušenj in se znamo odzvati v takih trenutkih. Jutri bo tudi fizično zelo zahtevno in morali bomo uporabiti vso fizično pripravljenost, ki jo premoremo. To je evropska tekma, bistveno drugačna kot domače prvenstvo," je še dejal Milanič.

Grki so v sredo že prispeli v Maribor, isti večer bodo v Ljudskem vrtu opravili tudi trening. Nekaj vstopnic za ogled tekme je še na voljo, danes so v Vijol'čni bajti začeli s prodajo posameznih vstopnic, za tiste ki niso prišli na vrsto za nakup paketov. Četrtkovo tekmo bodo sodili Irci, mož s piščalko bo Alan Kelly.

Komentarjev 1
  • juventus1897 15:32 19.september 2012.

    Našli ste tudi način, kako Dinamo Z. premagat, pa ni šlo.