Šport > Nogomet
30 ogledov

Milanič: "O Olimpiji vem vse"

Darko Milanič na klopi Maribora še ni izgubil derbija z Olimpijo. (Foto: Barbara Žurnal24 main
Trener nogometašev Maribora Darko Milanič mirno pričakuje večni derbi v Ljubljani, ki bo prvič na novem stadionu v Stožicah.

Kakšno je stanje v ekipi pred jutrišnjim derbijem?
Mezga, Mejač in Milec niso v kadru, preostali fantje so zdravi. Tekmo proti Rudarju smo dobili z moštveno predstavo. Igrali smo zelo disciplinirano, kar mi je bilo všeč.

Kot trener derbija proti Olimpiji še niste izgubili. Kako zelo je statistika v nogometu sploh pomembna?
V športu je najpomembnejše, kaj je v tem trenutku in kaj bo jutri. Zelo sem vesel rezultatov proti Olimpiji, vendar je to preteklost. Pomembna je le tokratna tekma.

Kako ste zadovoljni s stabilizacijo ekipe po odhodu Iličića in Bačinovića? Vemo, da je bilo treba moštvo zastaviti na novo.
Kar smo videli v soboto, je bilo zelo v redu. Na tem bomo gradili. Jasno je, da je moštvo zelo mlado in da bo prišlo tudi kaj, kar bomo morali popravljati. Vendar smo zato tu. Fantje so pripravljeni delati in se učiti.

Težko greva mimo Rajka Repa, ki je zablestel na tekmi z Rudarjem. Kako vas je zadovoljil v tem kratkem času, odkar delate z njim?
Posameznik se lahko pokaže v pravem kolektivu, in to Maribor je. Rajko je to tekmo odigral zelo dobro, to od njega tudi pričakujemo. Je mlad in nadarjen. Vsi so ga dobro sprejeli, pri nas se počuti odlično. Od njega lahko pričakujemo veliko.

Ste Olimpijo gledali v tej sezoni? Je zadnje mesto na lestvici realen pokazatelj njene moči?
Ne le Olimpijo, tudi druga moštva s sodelavci redno spremljamo. O Olimpiji in preostalih klubih vem tako rekoč vse. Liga ni preprosta, je zelo nepredvidljiva. Presenečenja so vedno možna. Zanimajo me predvsem moštva, ki so nam blizu. Z Olimpijinim položajem se ne ubadam – naj v klubu sami ocenjujejo, ali jim gre slabo ali dobro.

Derbije velikokrat spremljajo navijaški izgredi ...
Želim si, da derbi mine ob dobri igri, zmagi Maribora in brez navijaških izgredov. Navijači so nujni – tako Viole kot drugi navijači Maribora nam bodo v veliko oporo. Zagotovo pa si na tribunah ne želim nasilja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.