Šport > Nogomet
94 ogledov

Milanič se je bal za svoje nogometaše

Zlatko Zahović Darko Milanič Ljudski vrt Profimedias
V taboru slovenskega državnega prvaka so zadovoljni, da Jasmin Mešanović in Valon Ahmedi na pripravljalni tekmi z Interjem iz Zaprešića nista utrpela hujših poškodb.

Maribor se je v okviru priprav na novo sezono pomeril s hrvaškim Interjem iz Zaprešića in izgubil z 1:2. Na tekmi sta se poškodovala nova okrepitev slovenskega prvaka Jasmin Mešanović in Valon Ahmedi, ki pa na srečo ne čutita hujših posledic in bosta lahko nadaljevala po ustaljenem programu.

Trener vijoličastih Darko Milanič je bil v pogovoru za uradno spletno stran kluba kritičen do pristopa hrvaškega prvoligaša, saj ni mogel verjeti, da sta zaradi pripravljalne tekme v bolnišnici pristala kar dva njegova nogometaša.

"Da ima nasprotnik takšen odnos, je v današnjem času prava redkost. Bili so popolnoma nespoštljivi od samega začetka, kar se je preneslo z njihove klopi. Kot tekmec si več ne želim takšnega odnosa. Razumljivo je, ko hočeš igrati moško, z običajnimi dvoboji, ne pa na takšen način. To je bilo nedopustno z njihove strani!" je dogajanje na tekmi komentiral Milanič in dodal, da je v drugem polčasu tekme spremenil svoj prvotni načrt in minutažo porazdelil med več igralcev, ker se je bal, da bi v nasprotnem primeru izgubil še kakšnega nogometaša.

"Sobotno dogajanje moramo čim prej pozabiti in upati, da se bosta Ahmedi in Mešanović hitro priključila ekipi. Že s ponedeljkom pa nadaljevati z delom v dosedanjem slogu. Razmišljal sem, da bi v tem tednu v program dodal še eno tekmo, a sem zaradi sobotne izkušnje tudi to spremenil," je razkril trener slovenskega prvaka, ki se bo v okviru priprav pomeril še z ruskim prvoligašem.

"Igramo še proti Krasnodarju. Prepričan sem, da proti tekmecu vrhunskega nivoja ne bo takšnih dogodkov in da po bomo po tej tekmi v želenem stanju dočakali Zrinjski," je pred evropsko preizkušnjo še povedal Milanič.

Komentarjev 1
  • Avatar Džoser
    Džoser 15:57 03.julij 2017.

    Opusti Balkansko miselnost Milanič.Je treba igrati bolje od nasprotnika.pa naj igra fer ali nefer. Igrati Mila nič!