Šport > Nogomet
17 ogledov

Milanič: 'Taktika naj ostane skrivnost!'

Žurnal24 main
Mariborčani bodo v derbiju 13. kola PrveLige v gosteh proti Olimpiji igrali na zmago. Tri točke bi jih največjim tekmecem približale na le točko zaostanka.

Trener vijoličastih Darko Milanič je reprezentančni premor izkoristil za odpravljanje napak: "Mi imamo vsakič toliko reprezentantov, da priprave ne morejo biti optimalne. Vseeno pa smo dobro delali in izkoristili ta premor. Delali smo na tem, da popravimo zadeve, da igro v obeh fazah dvignemo na višjo raven." S kakšno taktiko se bo Maribor predstavil na stadionu v Spodnji Šiški? "V vsakem primeru je naš cilj zmaga. O sami taktiki ne bi preveč razglabljal. Zavedamo se, da je ta tekma nekaj posebnega. Ena in druga ekipa bosta maksimalno motivirani. Kako bomo igrali, pa naj ostane med mano in fanti," pravi Milanič. In kakšno Olimpijo pričakuje? "Olimpija bo maksimalno motivirana. Igrajo organizirano, poleg Cimerotiča imajo še nekaj odličnih nogometašev. Olimpija bo nevarna, ampak mi smo dovolj kakovostni, imamo pa tudi veliko željo, da se priključimo vrhu."

Školnik ne bo igral
Mariborčani večjih težav s sestavo moštva nimajo. Zaradi kartonov bo manjkal mladi hrvaški reprezentant Dejan Školnik. "Na žalost ne bo igral. V zadnjem času je v dobri formi. Ostali so pripravljeni, upam samo, da se do same tekme ne bo zgodilo kaj presenetljivega. Tudi Mezga, ki se je poškodoval na zadnji prvenstveni tekmi in je nekaj časa obiskoval le terapije, se je že priključil treningom. Stanje se izboljšuje," pravi Milanič. Igral ne bo branilec Aleš Mejač, ki je bil dolgo odsoten in še ni pripravljen za tekme. Tako kot vsi v klubu pa tudi Milanič pričakuje glasno podporo navijačev. "Naši navijači so odlični. Njihova podpora nam pomeni ogromno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.