Šport > Nogomet
13 ogledov

Milanič: Teh šest tekem je bilo šola

Mariborski nogometaši so igrišče tudi na Češkem zapuščali sklonjenih glav. Žurnal24 main
Mariborski nogometaši se poslavljajo od evropskih tekmovanj, saj so izgubili tudi povratno tekmo četrtega kola evropske lige proti praški Sparti. Bilo je 1:0 za domače.

Tekma se je začela praktično tako, kot se je končala prva v Mariboru. Marcos Tavares je svoje priložnosti v osmi, 17. in 22. minuti zapravil z malce nenatančnimi streli, Bony Wilfried, strelec obeh golov na prvi tekmi, pa je na drugi strani svoj prvi strel tudi unovčil za vodilni zadetek. Z desne strani je podal Igor Žofčak, Wilfried pa je bil v kazenskem prostoru višji in spretnejši od Mirala Samardžića

V nadaljevanju so prvih 45 minut Čehi popolnoma nadzorovali potek tekme, priložnosti pa je bilo bolj malo. Poskusili so sicer Žofčak, Martin Zeman in Ondrej Kušnir, a večje nevarnosti za Marka Raniloviča v mariborskih vratih ni bilo. Tudi uvod drugega polčasa je bil vse prej kot spektakularen. Čehi so namreč zlahka držali vse niti gre v svojih rokah, posledično pa gledalci v češki prestolnici niso imeli veliko razlogov za aplavze domiselnim akcijam. Gostujoči trener Darko Milanič je v želji po vsaj enem zadetku v dvoboju s Sparto napad osvežil z Davidom Bunderlo, kar pa tudi ni spremenilo razmerja moči. V 79. minuti je enega redkih strelov v drugem polčasu sprožil Marko Popović, a je žoga zadela enega od domačih branilcev in zletela približno dva metra mimo leve vratnice v kot. Povsem nerazburljiva predstava se je tako vnovič povsem zasluženo končala z zmago češkega predstavnika, ki bo v petek z nestrpnostjo čakal na žreb skupin v Monte Carlu.

Mariborski strateg Darko Milanič je po srečanju dejal: "Najprej bi čestital nasprotniku za uvrstitev v Evropsko ligo. Na prvi tekmi v Mariboru so bili spretnejši in si s tem rezultatom olajšali delo. Po prejetem zadetku v prvih minutah srečanja smo imeli tudi mi prek Tavaresa lepe priložnosti. Kasneje pa je nasprotnik prevzel iniciativo in pokazal svojo kvaliteto. Kar se tiče mojega moštva, moramo biti s temi šestimi tekmami zadovoljni, saj je bil to naš cilj. Kljub vsemu pa smo bili zelo blizu tega, da bi dosegli kaj več. Teh šest tekem je bilo za fante lepa izkušnja, ki jo je treba vzeti kot šolo. Treba bo napredovati, če se želimo kosati z evropskimi moštvi."

4. kolo kvalifikacij za evropsko ligo:

Sparta : Maribor 1:0 (1:0)/3:0*
Wilfried (3)

* skupni izid

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.