Šport > Nogomet
21 ogledov

Milanič: "Upam, da najdemo pot do zmage"

Townsend Milec Maribor Tottenham Evropska liga Ljudski vrt EPA
Vijolična ekspedicija Maribora je v sredo poletela proti Londonu, kjer nogometaše slovenskih prvakov v četrtek (ob 21.05) čaka gostovanje na mitskem White Hart Lanu proti Tottenhamu. "Odigrati bomo morali popolno tekmo," pravi vratar Jasmin Handanović.

Mariborski nogometaši so v sredo poleteli proti, po besedah strokovnega štaba, najzahtevnejšemu gostovanju v Evropski ligi doslej. V četrtek jih ob 21.05 na slovitem White Hart Lanu v četrtem kolu skupine J čaka Tottenham Hotspur. Vijolice so na domači tekmi proti angleškemu prvoligašu remizirale in odnesle točko.

Gre za drugo gostovanje vijoličastih v letošnji Evropski ligi, tekma pri Laziu se je za Maribor končala s porazom (0:1). Morebitna točka bi Mariborčane zadržala v boju za drugi del tekmovanja, saj je štajerska ekipa s štirimi točkami trenutno na drugem mestu skupine. Vodilni Lazio jih ima pet, tretjeuvrščeni Tottenham tri, Panathinaikos pa štiri.

Za moštvom Maribora je boleč poraz v domači ligi, ko so varovanci Darka Milaniča v 16. kolu prejšnjo soboto z 1:2 morali priznati poraz Celju. A "ubijalski" tekmovalni ritem terja svoj davek utrujenosti. Sicer uspešne predstave vijolic v slovenski ligi, dobri nastopi v evropski in še reprezentančne akcije nekaterih posameznikov so že načele marsikatere noge.

Tokrat na zelenici vsi zvezdniki?

A Mariborčani na White Hart Lane ne odhajajo po poraz. O tem ne razmišlja nihče v ekipi. Čeprav tokratna tekma še ne bo odločilna za napredovanje, so apetiti moštva še zmeraj visoki. Tottenham v zadnjem času v domačem prvenstvu šepa, tudi remi proti Mariboru ekipi ni vlil potrebne samozavesti.

Od zadnjih sedmih evropskih tekem na domačih tleh so Spursi dobili zgolj dve. Bržkone bo trener domačih André Villas-Boas tokrat v ekipo uvrstil vsa orožja, ki jih ima na voljo, tudi zvezdnike Garetha Bala, Aarona Lennona, Jermaina Defoea, Emmanuela Adebayorja ...

Defoe Walker Sigurdsson Maribor Tottenham Evropska liga Ljudski vrt | Avtor: EPA EPA
"Čaka nas izjemno pomembna tekma, veliko je že storjenega, ponuja pa se priložnost, da bi naredili kaj več. Znašli smo se v zelo pomembni zgodbi, po toliko kolih imamo še zmeraj možnost za napredovanje. Vemo, da je pred nami zahtevna tekma," je na mariborskem letališču danes dejal strateg mariborske ekipe Darko Milanič.

"Na tako zahtevnem gostovanju še nismo bili, smo pa v letošnjem skupinskem delu odigrali tri tekme na zelo visoki ravni in smo lahko optimistični. Opravili smo dolgo analizo igre nasprotnika, upam, da najdemo pot do zmage."

Tottenham za mariborsko ekipo ni neznanka, presenečenja zato trener Milanič ne izključuje. "Imajo vsakodnevne pritiske, majhne nesporazume rešujejo sproti. Bodo pa imeli manjši problem na igrišču, če bo Maribor igral dobro. Prepričan sem, da so bili Italijani v določenem trenutku v Rimu presenečeni nad nami kljub dobri analizi, ki so jo pred tem opravili," je še dejal Milanič.

Handanović: "Prav gotovo bo vroče"

Na srečanju bo v nasprotju s prejšnjimi tekmami najbrž precej več dela imel vratar Jasmin Handanović. Moštva se zdaj med sabo že poznajo, skrivnosti za to ni več.

"Želja je ne izgubiti, se čim bolje pripraviti in iti v tekmo odločni. Odigrati bomo morali popolno tekmo, kot smo že igrali v Evropi, in mislim, da rezultat ne bi smel izostati. Gostovanje bo prav gotovo vroče," je dejal zadnji mož v mariborski vrsti Handanović.

"Tja ne gremo z belo zastavo, v London gremo odigrat pravo evropsko tekmo. Tekmeca poznamo, vemo, da nam bo težje kot doma. Od prve minute bodo krenili v napad, če bomo ta nalet zdržali in umirili igro, se lahko nadejamo pozitivnega izida, točka bi bila velik uspeh," pa je pred gostovanjem dejal Aleš Mejač.

"Če bomo igrali tako, kot smo igrali doma, odpravili napake, bomo odigrali odlično tekmo, nato sledi le še vprašanje izida. Še smo v igri, tega se vsi zavedamo, a mislim, da ta tekma še ne bo ključna, ampak predvsem zadnji dve. Naredili bomo vse, da ostanemo v igri za napredovanje."

Tekmo na White Hart Lanu bodo sodili Finci, glavni sodnik bo Antti Munukka, pomagala pa mu bosta Matti Heininen in Jan-Peter Aravirta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.