Šport > Nogomet
23 ogledov

Milanič: ''Verjamem, da nam lahko uspe''

Tavares Vidović Milec Črnic Ploj Rajčević Maribor Olimpija Ljubljana večni derbi Saša Despot
Vse je pripravljeno za nov spektakel v Ljudskem vrtu, kjer bo Maribor v tretjem kolu Evropske lige gostil Tottenham. Vijoličasti nasprotnika, ki je že prispel v štajersko prestolnico, dobro poznajo, dodatno podporo pa bodo črpali z razprodanih tribun domačega stadiona.

Nogometaši Maribora bodo danes ob 19. uri gostili Tottenham Hotspur. Vijoličasti se na tekmo odpravljajo dodatno ohrabreni, saj so te dni izvedeli, da je Martin Milec podaljšal pogodbo s klubom do leta 2015. Hkrati pa trener Darko Milanič na današnjem obračunu ne bo mogel računati na poškodovana Nejca Potokarja in Rajka Repa ter kaznovanega Jovana Vidovića. ''Potokar in Rep sta poškodovana, Vidović je kaznovan, ostali igralci pa so med kandidati za nastop. Priprave so potekale po ustaljenem ritmu, gremo v karanteno in bomo skupaj v miru dočakali tekmo. Pred nami je pomembna, zahtevna preizkušnja, na kateri bomo morali biti odlični, ker želimo pozitiven rezultat. Z veliko podporo s tribun smo tega sposobni,'' je povedal Milanič.

lazio maribor milanič | Avtor: Reuters Reuters
Trener vijoličastih pa je pred tekmo poudaril, da bo potrebno predvsem napadati. ''Res smo že igrali proti trem otoškim klubom, vendar je Tottenham kvalitetnejše moštvo, tudi drugačno kot ostali klubi. Ima hitrost, znanje. Z naše strani je jasno, da bomo tudi v tej tekmi želeli napadati in v teh trenutkih moramo biti pozorni. Tekmeci imajo veliko hitrost pri prehodih v napad, treba se bo ustrezno odzvati in dobro postavljati. Tudi v trenutkih, ko kdo od naših igralcev ne bo sodeloval v napadalni akciji, bo moral razmišljati dve potezi vnaprej,'' je dodal Milanič, ki se je s svojimi varovanci na obračun temeljito pripravil. ''Pripravljali smo se na nasprotnika, analizirali celotno ekipo. Če nekaterih njihovih posameznikov ne bo na igrišču, bo delo do določene mere olajšano. Če ne bodo igrali prav z vsemi 'raketami' spredaj, bo nekoliko manj podvajanja in se bomo lahko bolj posvetili drugim nalogam. V vsakem primeru pa bomo skušali biti mi tisti, ki smo več v posesti žoge. O tem sem s fanti govoril na vsakem treningu, želimo vztrajati pri našem načinu igre. Ne glede na nasprotnika bomo skušali priti do priložnosti. Potrebujemo pa natančnost v teh trenutkih,'' je povedal strateg vijoličastih.

Po zmagi nad Panathinaikosom in porazu proti Laziu se Maribor nadeja novega dobrega rezultata. ''Po teh dveh krogih so se karte pomešale drugače. Ker smo uspešno startali, želimo biti uspešni tudi v prihodnjih tekmah. Čeprav bo zahtevno,bomo skušali zgrabiti priložnost. Verjamem, da nam lahko uspe,'' je zaključil Milanič.Tekmo v Ljudskem vrtu bo sodila ruska trojka Sergej Karasev, Anton Averijanov in Tihon Kalugin.

Komentarjev 1
  • vico 13:42 25.oktober 2012.

    ne si zadajat visokih ciljev sej bodmo realni da ne da nimate sans ampak ...